Comercianţii din Piaţa Centrală, nemulţumiţi de condiţii

389

tot piataAgenţii economici din Piaţa Centrală Târgu-Jiu sunt nemulţumiţi de condiţiile în care îşi vând marfa. Aceştia acuză că pe timp de ploaie produsele lor sunt udate de apa ce curge din acoperiş, şi astfel îşi pierd calitatea.

Pe lângă faptul că pieţarii sunt nemulţumiţi de condiţiile în care îşi vând marfa pe timp de iarnă şi vară, când temperaturile trec de la o extremă la alta, acum aceştia acuză primăria pentru fisurile din acoperiş. Comercianţii sunt foarte contrariaţi de faptul că produsele lor îşi pierd din calitate, atunci când plouă. „Trebuie să stăm cu umbrelele aprinse şi pe timp de vară, că nu mai suportăm căldura, dar şi atunci când plouă, pentru că acoperişul este fisurat. Nu se interesează nimeni, ne lasă cu marfa ba în soare, ba în ploaie! Noi ce să facem?”, s-a arătat nemulţumit unul dintre pieţari.

Soluţiile autorităţilor locale

La acuzele aduse de către comercianţi, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu a declarat:„În această perioadă avem un proiect care este în lucru, un proiect de arhitectură, de structură, care va compensa unele lipsuri pe care comercianţii le-au spus de-a lungul timpului. Trebuie menţionat faptul că noi iniţial am făcut acea construcţie pe care toată lumea o ştie, la Piaţa Centrală, tocmai pentru comercianţi pentru a le fi mai cald, mai bine. Dumnealor nu au dorit să se mute, deoarece spuneau că nu va veni nimeni pe timpul iernii acolo să facă aprovizionarea şi le vor scădea vânzările, astfel încât am transformat acest sector din piaţă în sectorul de flori şi brânzeturi. Acest sector a fost construit pentru perioadele nefavorabile comercianţilor.” Cu toate aceste condiţii oferite de primărie, pieţarii tot nemulţumiţi rămân şi găsesc dreptatea de partea lor. Ramona a mai declarat că: „În ceea ce priveşte acoperişul şi reclamaţiile pe care ni le aduc acum comercianţii, aş vrea să vă spun că se lucrează acum la un proiect. Proiectul presupune închiderea pieţei, dar şi remedierea defecţiunilor de la acoperiş, acel policarbonat care momentan are anumite fisuri, din cauza ploii şi mai ales a soarelui puternic din timpul verii. Acest acoperiş va fi refăcut. După terminarea proiectului, vom discuta cu comercianţii pentru a vedea dacă le convine dumnealor, pentru că foarte multe tarabe sunt pe lateral şi bănuiesc că nu o să le convină să închidem piaţa. Dar tot dânşii sunt cei care au cerut să fie o piaţă închisă. La ora actuală o să remediem fisurile, cum se poate, iar până la începerea proiectului o să luăm nişte măsuri temporare.”

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here