Combate reumatismul prin tratamente cu plante

537
reumatismReumatismul este o afecţiune cronică ce afectează articulaţiile. Este însoţit de dureri care apar de cele mai multe ori din cauza anumitor infecţii, dar şi ca rezultat al distrugerii sau deteriorării ţesuturilor din jurul articulaţiilor.

S-a dovedit că pentru tratarea reumatismului cel mai bun tratament este cel pe bază de plante. Plantele cele mai folosite în acest scop sunt gheara diavolului, untul pământului, tătăneasa, coacăzele negre, lemul – dulce, dar şi mesteacănul, coaja de salcie şi frunzele de varză şi brusture.
Gheara diavolului este o plantă originară din sudul Africii şi are proprietăţi antiinflamatoare, ea ajută la mişcarea articulaţiilor şi calmează durerile. Planta se recomandă în artroză , artrită, gută, poliartrită etc.
Untul pământului este foarte bună pentru bolile reumatice. Reduce inflamaţiile de la nivelul articulaţiilor, mărindu-le elasticitatea, stimulează circulaţia sanguină şi încălzeşte locul dureros. Zona afectată se masează cu tinctură de untul pământului de 2- 3 ori pe zi.
Tătăneasa este foarte utilă în cazul durerilor articulare. Se fac frecţii cu esenţă de tătăneasă sau se mai pot pune şi comprese pe locul dureros cu planta de tătăneasă tocată mărunt şi impregnată cu spirt. Catplasmele se pot prinde cu un bandaj.
Coacăzele negre sunt excelente pentru reducerea inflamaţiei de la nivelul articulaţiilor, însă rezultatul este de lungă durată, dar este foarte puternic. Se poate folosi maceratul glicerinat de muguri de coacăză, din care se administrează 30 de picături de 2 -3 ori pe zi. Cura trebuie să dureze minim 20 de zile.
Lemnul – dulce reduce de asemenea durerile din articulaţii. Se ia 3 – 4 linguriţe de tinctură pe zi, în cure de 20 de zile cu 7 – 10 zile de pauză între ele.
Mesteacănul este un foarte bun diuretic. El ajută la eliminarea azoţilor şi clorurilor, fiind eficient în cazul persoanelor suferinde de gută. Se pun două linguri de coajă de mesteacăn la o cană de apă fiartă, se lasă la infuzat şi apoi se consumă împreună cu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu dizolvat în această infuzie, care are efectul de a reduce aciditatea infuziei. Se administrează 3 – 4 linguri de infuzie pe zi.
Coaja de salcie conţine o substanţă care se numeşte salicozidă, care are proprietăţi antiinflamatoare. Eficiente sunt şi unguentele de scoarţă de salcie pentru a masa zonele dureroase.
Frunzele de varză şi de brusture reduc inflamaţia şi înlătură microbii care pot declanşa infecţia la nivelul articulaţiilor. Pe locul dureros, seara, se aplică comprese cu aceste frunze, o seară cu varză iar următoarea cu brusture.
Mugurii de plop negru au capacitatea de a reduce durerea şi inflamaţiile, eliminând toxinele din sânge. Se administrează tinctură de plop minim 3 luni de zile.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here