Combate răceala şi gripa în mod natural

15678

receala si gripa2Dacă simţiţi anumite semne care v-ar determina să credeţi că este vorba de răceală sau gripă (nas înfundat, dureri de cap, dureri de gât şi o stare de rău în general) puteţi recurge la anumite modalităţi pentru a reduce disconfortul care apare datorită unor astfel de manifestări.

Nefiind considerată un tratament naturist, supa de pui e bine venită în perioada în care aveţi de-a face cu o răceală. Aceasta este un bun antiinflamator şi este eficientă pentru îndepărtarea rapidă a secreţiilor nazale. Acest lucru s-a dovedit ştiinţific, deci poţi încerca cu încredere.

Altă variantă ar fi, în ciuda mirosului nu tocmai plăcut, supa de usturoi. Se fierb câţiva căţei de usturoi pisaţi iar din supa rezultată se bea în fiecare zi câte un castronel. Datorită faptului că este considerat antiseptic, usturoiul este excelent în combaterea virozelor, ba chiar mai mult desfundă şi nasul.

Observăm că supa este foarte bună, indiferent de felul ei, deoarece are şi rolul de a hidrata, iar în momentul în care gripa sau răceala te-a cuprins definitiv ai nevoie de lichide, care fluidizează secreţiile şi astfel se elimină mult mai uşor. Astfel, poţi recurge la consumul de ceaiuri de orice natură, sucuri de fructe şi, desigur, apă.

Respiraţie uşoară după o baie de aburi

raceala si gripaPentru că răceala presupune şi nas înfundat, pentru a înlătura această stare destul de supărătoare şi incomodă şi nu vrei să apelezi pentru folosirea spray-urilor nazale, apelează la o baie de aburi. După prepararea unui ceai de mentă, stai deasupra vasului şi acoperindu-ţi capul cu un prosop inspiră aburii.

După câteva minute de inhalare ar trebui să respiri mai uşor.

Foarte bună este şi o baie fierbinte, şi în mod special dacă adaugi în apă câteva picături de ulei de mentă sau eucalipt.

Sfaturi pentru durerile în gât

Dacă faci gargară cu apă sărată, aceasta te va scăpa cel puţin pentru o perioadă de durerile în gât. Într-un pahar mare cu apă adaugă o linguriţă de sare şi după ce s-a dizolvat foloseşte-o pentru gargară. Dar nu o înghiţi deoarece poate irita stomacul.

Atât pentru durerile în gât dar şi pentru tusea seacă, încearcă un amestec din sucul de la o lămâie, o linguriţă de miere şi o cană cu apă. Acest amestec se lasă câteva ore, după care se bea cu înghiţituri mici. Încearcă acest tratament de două ori pe zi.

Ce alte tratamente naturiste mai puteţi aplica

• Într-un prosop pune sare şi leagă-l cu un elastic. Încălzeşte prosopul cu sare în cuptor sau pe calorifer, după care pune-l pe gât sau în alte zone dureroase. La fel de bine poţi folosi şi compresele fierbinţi.

• Pe piept masează-te cu ulei mentolat.

• La fel de bune sunt şi frecţiile cu oţet de mere, sau cu oţet aromat de mentă.

• Fă-ţi o baie la picioare cu apă fierbinte în care trebuie să pui mai multă sare, după care pune-ţi şosete, îmbracă-te mai bine şi serveşte un ceai cald.

Nu în ultimul rând, trebuie să te odihneşti, acest lucru fiind un bun tratament naturist. Odihna îi permite corpului să învingă boala fără să fie atacat de stres, frig sau alţi factori.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here