Combate durerile de rinichi cu ceaiuri

1295
durere de rinichiDin ce în ce mai multe persoane suferă de dureri de rinichi. Cel mai bine e să învăţăm să ne ferim de pietrele nedorite. Cea mai bună metodă pentru eliminarea pietrelor de la rinichi este consumarea unei cantităţi mari de lichide, în special de ceaiuri din plante medicinale, corelată cu un regim alimentar echilibrat.

Pentru a scăpa de durerile obişnuite de rinichi este indicat să consumi ceaiurile din plante, acestea constituind remediul principal. Pentru durerile acute există o medicaţie corespunzătoare, pe care numai medicul urolog o poate da.
Foarte eficient împotriva durerilor de rinichi este ceaiul de mătase de porumb, care se prepară din 4 linguriţe la 2 l de apă. Această infuzie se bea pe parcursul unei zile.
Cele mai mari dureri de rinichi sunt atunci când aveţi nisip sau pietre. Pentru a le elimina e nevoie de tratament şi multe ceaiuri. Cele mai bune sunt ceaiurile din rădăcină de măceş, din seminţe de morcovi, din brusture sau de mesteacăn.
La fel de eficient este şi ceaiul din brusture preparat din 3 linguri la 3 căni de apă clocotită, se lasă la infuzat şi se bea câte o cană înainte de mesele principale.
Un alt remediu este cel cu ceai de mesteacăn care se bea într-o concentraţie mai mare, având rolul de a dizolva pietrele. Gustul poate fi neplăcut însă este un ceai foarte bun care se bea dimineaţa înainte de masă.
Ceaiul din seminţe de morcovi se bea în porţii mici de 5-6 ori pe zi. Se prepară o infuzie din 3 linguriţe la 600 ml apă şi se consumă înainte de mese.
Toate aceste ceaiuri sunt foarte bune, însă e nevoie şi de un regim alimentar care să nu includă sarea, băuturile alcoolice, băuturile acidulate, grăsimile, prăjelile. Bea multe ceaiuri, limonadă îndulcită cu miere şi apă plată.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here