Colorarea firelor albe folosind metode naturiste

914

colorarea firelor albeMai demult când încă nu erau la mare căutare vopselele de păr, femeile îşi ascundeau firele albe folosind folosind felul de metode naturiste, care pot fi întrebuinţate şi astăzi, în special dacă eşti una dintre persoanele care preferă remediile naturale. Ne-am interesat şi iată câteva remedii care pot fi puse în aplicare.

Colorarea părului castaniu

*se fierb coji de nuci sau frunze (cam o cană) într-un litru de apă până scade cam la jumătate, se filtrează şi se adaugă puţin oţet. După limpezire se va folosi acest amestec.

* de asemenea, tot pentru părul castaniu se foloseşte şi ceaiul negru concentrat – zece pliculeţe la un litru de apă. Se fierbe ceaiul cinci-zece minute, se strecoară şi se pune şi o linguriţă cu oţet.

Pentru părul blond

– ceaiul de muşeţel va conferi părului nuanţe blond-auriu. Într-un litru de apă se pun câteva linguri de plantă, se lasă să fiarbă, iar după un sfert de oră se strecoară. Se foloseşte în faza de clătire.

– tot pentru părul blond, dar pentru o nuanţă mai închisă se foloseşte decoctul de ceapă. La un litru de apă se pun doi-trei pumni de foi de ceapă, se fierbe un sfert de oră, după care se strecoară. Se clăteşte părul cu această soluţie.

– de asemenea pentru nuanţe de blond se mai foloseşte şi un macerat de flori de şofran: la o jumătate de litru de apă se adaugă 100 g de flori şi se lasă la macerat o zi întreagă, iar apoi se strecoară. Din când în când se va tampona părul.

Pentru nuanţe de gri-albăstrui

Se va utiliza maceratul din flori de albăstrele. La o jumătate de litru de apă clocotită se pune o cană de flori şi se lasă la macerat câteva ore. După ce se strecoară, se tamponează părul cu acest macerat.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here