Colegiul „Constantin Rădulescu-Motru” îşi aşteaptă cursanţii

827

Recent constituitul Colegiu pentru Învăţământ Preuniversitar „Constantin Rădulescu-Motru”, din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu are porţile deschise pentru cei care doresc să urmeze cursurile disponibile. În această perioadă se desfăşoară admiterea la cele 14 specializări ale colegiului. Se pot înscrie candidaţi cu sau fără diplomă de Bacalaureat. Pe baza creditelor transferabile şi în urma promovării examenului de bacalaureat, elevii se pot transfera la programele de licenţă ale Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în limita locurilor disponibile.

În opinia reprezentanţilor UCB Târgu-Jiu, „Colegiul pentru învăţământ preuniversitar Constantin Rădulescu-Motru, prin specializările existente, de mare perspectivă, se adresează pregătirii postliceale a elevilor – în vederea unei optime încadrări a acestora în viaţa socio-profesională”.

10 domenii de studiu şi 14 specializări, disponibile
Colegiul pentru învăţământ preuniversitar „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu organizează admitere, în această perioadă, pentru 14 specializări în 10 domenii de studiu, punând la dispoziţia celor interesaţi 630 de locuri. „Durata studiilor postliceale este cuprinsă între 1 an şi 3 ani, iar cuantumul taxelor de şcolarizare este între 1500 lei şi 2100 lei, în funcţie de specializarea dorită”, a declarat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.
Calendarul concursului de admitere pentru cursurile postliceale este următorul: înscrierea candidaţilor: 03.09 – 19.09.2014; afişarea rezultatelor: 20.09.2014; confirmarea locurilor ocupate: 21.09 – 26.09.2014.

Facilităţi pentru cursanţi
Facilităţile oferite în cadrul Colegiului sunt multiple: pe baza creditelor transferabile şi în urma promovării examenului de bacalaureat, elevii se pot transfera la programele de licenţă ale Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în limita locurilor disponibile; la absolvirea studiilor, se poate facilita obţinerea de contracte de muncă atât în ţară, cât şi în străinătate prin lobby-ul făcut în rândul angajatorilor şi prin parteneriatele existente în cadrul U.C.B. Târgu-Jiu; cursurile se predau folosind metode moderne, interactive, centrate pe elevi şi studiu. Elevii sunt implicaţi major în toate activităţile şcolare, inclusiv în luarea unor decizii ale conducerii şcolii; ajutoare sociale acordate cursanţilor cu situaţii financiare deosebite; accesul permanent la bibliotecile facultăţilor UCB Târgu-Jiu; participarea gratuită la sesiunile şi simpozioanele organizate de colegiu, pe diverse teme de maximă audienţă şi interes; participarea la concursuri cu premii oferite de colegiu.

Admitere pe bază de dosar şi interviu
Admiterea în anul I se va face pe baza dosarului de înscriere şi a interviului cu candidatul. Rezultatele se vor afişa în 24 de ore de la desfăşurarea interviului. Se pot înscrie candidaţi cu sau fără diplomă de Bacalaureat.
Dosarele de înscriere se depun la secretariatul Colegiului pentru învăţământ preuniversitar „Constantin Rădulescu-Motru” din str. Calea Bucureşti, Nr.69, Târgu-Jiu, Gorj (Cartier Drăgoieni), tel.: 0253212010 / 0762981148, e-mail:colegiulradulescumotru@gmail.com,www.utgjiu.ro/colegiu.php.ucb1
Minodora sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here