„CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”

861

În perioada 24-26 martie 2017, la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, s-a desfășurat Cursul de formare în coding din cadrul proiectului „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, proiect al Fundației PROGRESS din Bistrița realizat în parteneriat cu Asociația ETIC, cu sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane.
La acest curs au participat bibliotecarele din cele 5 biblioteci publice din județul Gorj implicate în proiect: Merfu Adriana (Biblioteca Orășenească Motru), Popescu Ana Corina (Biblioteca Comunală Bălești), Sîrbu Adela (Biblioteca Comunală Jupânești), Gheorghe Mioara Simona (Biblioteca Comunală Scoarța) și Bocai Anișoara (Biblioteca Comunală Vladimir), împreună cu cei 10 copii cu rol de Ambasadori: Codiță-Sîrbu Denisa Elena, Codiță-Sîrbu Ela-Maria, Angheluță Eduard Valentin, Porojnicu Nicolae Claudiu, Gîrniceanu Alice-Gabriela, Purece Emanuela-Elena, Cîrțină Alexandru-Adrian, Mezdrea Valentin-Adrian, Cărigă Ana-Maria Cosmina, Pasăre Daniel-Cristian și coordonatorul din partea Bibliotecii Județene Gorj, Diana Lăcătușu.
În cele 3 zile, participanții au aflat ce înseamnă să fii Ambasador în proiect, au lucrat în echipe în cadrul unui Atelier practic de pregătire a cluburilor de coding, au desfășurat activități de coding și alte activități practice. Au fost 3 zile pline de implicare, energie și bucurie. La finalul cursului, cu un bagaj bogat de cunoștințe și nerăbdători să își înceapă activitatea, participanții au primit diplome și felicitări. Cea care i-a purtat în această ”călătorie” a fost minunatul trainer ETIC, Ioana Rusu, de care echipa de la Gorj s-a despărțit cu greu.
În continuare, ambasadorii și bibliotecarii locali vor crea cluburile de coding în bibliotecile lor, unde ambasadorii vor avea o misiune frumoasă, aceea de a-i învăța programare pe copiii din localitățile lor.
Diana Lăcătușu, coordonator proiect din partea Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here