Cocktail-urile non-alcoolice, răsfăţul acestui sezon

432

cocktailNecesitatea de hidratare o resimte orice organism în sezonul cald. Cum alcoolul este bine să fie evitat vara, cocktail-urile non-alcoolice reprezintă băuturile perfecte pentru a ne răsfăţa şi a ne bucura de un gust delicios, fără a ne fi afectată sănătatea, ci dimpotrivă.

Un cocktail bun poate fi savurat indiferent de momentul zilei. Există numeroase reţete de cocktail-uri fără alcool. În cele ce urmează, vă prezentăm numai câteva dintre acestea, unele dintre cele mai gustoase.

Cocktail Tropical

Este foarte răcoritor, fiind puternic mentolat. Pentru a-l realiza, aveţi nevoie de: 80 ml lapte dulce, 20 ml Grenadine, 20 ml sirop de mentă şi un pahar cilindric. Toate ingredientele se amestecă bine într-un shaker. Paharul cilindric se bagă puţin la congelator, după care se umple cu amestecul rezultat. Se ornează cu frunze de mentă.

Cocktail Strawberry Wonderland

Ideal pentru petrecerile în aer liber, acest preparat este plin de savoare. Pentru a-l pregăti aveţi nevoie de: 60 ml suc de ananas, 8 căpşune congelate sau proaspete, 40 ml cremă de cocos şi 20 ml suc de vişine. Într-un blender se pun căpşunele şi sucurile de fructe şi se mixează bine. Se pregăteşte 1 pahar semi-înalt, cu picior, de cocktail, ţinut la congelator câteva minute. Se pune amestecul în pahar, apoi se ornează buza acestuia cu căpşune jumătăţi.

Cocktail Frosted Apricot

Pentru iubitorii de îngheţată şi băuturi foarte reci, acest cocktail este opţiunea ideală pentru a se răcori. Ingredientele necesare sunt: 300 ml lapte dulce, 100 gr caise tocate cubuleţe foarte mici, 50 ml îngheţată de caise şi 50 ml îngheţată de vanilie. Modul de preparare este foarte simplu: într-un blender se pune pulpa de caisă şi laptele şi se mixează bine. Se pregătesc 2 pahare înalte, cilindrice, tip sondă, ţinute la congelator câteva minute. Se pune îngheţata în cele două pahare, apoi peste aceasta se toarnă amestecul din blender, omogenizând uşor.

Cocktail de vară

Plin de vitamine şi culoare, acesta vă va revigora şi va înviora atmosfera petrecerilor de vară. Pentru a-l realiza este nevoie de: 400 g suc de ananas fără zahăr, 1 morcov curăţat şi tăiat rondele, 1 portocală tăiată felii şi 1 lingură de stafide. Amestecaţi cu mixerul toate ingredientele timp de un minut. Adăugaţi 3 cuburi de gheaţă şi mai mixaţi câteva secunde şi gata, cocktail-ul se poate servi.

Cocktail de pepene roşu, zmeură şi mentă

Cocktail-ul de pepene roşu, zmeură şi mentă este colorat, savuros şi uşor de pregătit. Acesta merită savurat din plin. Ingrediente: 5 fire de mentă verde, 500 gr de pepene roşu, 175 gr de zmeură şi zahăr după gust. Cocktail-ul se prepară în mixer; Se curăţă pepenele de coajă şi seminţe, se zdrobesc frunzele de mentă, se adaugă zmeura; Se amestecă bine conţinutul în mixer; Se toarnă în pahare şi se serveşte proaspăt.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here