CNET, în topul celor mai bune şcoli şi licee din judeţ

324

Portalul admitereliceu.ro a realizat un top al şcolilor gimnaziale şi al liceelor din judeţ. Clasamentul şcolilor gimnaziale a fost realizat în funcţie de media aritmetică a mediilor de admitere ale tuturor elevilor din şcolile respective iar în realizarea topului celor mai bune licee s-a ţinut cont de mediile de admitere la liceu, notele obţinute la Bacalaureat şi de rezultatele obţinute de olimpici.

Potrivit clasamentului realizat de portalul admitereliceu.ro, pe primul loc în topul şcolilor gimnaziale din judeţ se situează Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, care a obţinut media 9.05. Pe locul doi se află Şcoala Gimnazială Creţeşti, Târgu-Cărbuneşti, cu media 8.88, iar pe locul trei se clasează Şcoala Gimnazială “Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, cu media 8.81.
Locul patru în acest clasamentul îi revine Şcolii Gimnaziale “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu (8.72), urmată de Liceul Tehnologic Turceni (8.61) şi Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Târgu-Jiu (8.58). Topul celor mai bune 10 şcoli gimnaziale din judeţ continuă cu Şcoala Gimnazială “Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu (8.45), Şcoala Gimnazială “Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu (8.39), Şcoala Gimnazială “Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu (8.35) şi Şcoala Gimnazială Samarineşti (8.32).
Pe primul loc
Portalul admitereliceu.ro a realizat şi un top al liceelor din judeţ, top realizat prin ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (50%), media de la examenul de BAC (40%) şi media rezultatelor obţinute la olimpiade (10%).
Potrivit acestui top, cel mai bun liceu din judeţ este anul acesta Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, care a obţinut un scor total de 8.39 de puncte. Pe locul doi se situează Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, cu un scor de 8.35 puncte, iar locul trei îi revine Colegiului Naţional “Spiru Haret” din Târgu-Jiu, cu 8.05 puncte.
Pe locul patru s-a clasat Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru (7.71 puncte), urmat de Liceul Teologic Târgu-Jiu (6.69 puncte) şi Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” Târgu-Jiu (6.64 puncte).
În topul celor mai bune 10 licee din judeţ au mai intrat Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu (6.640 puncte), Colegiul Naţional “Tudor Arghezi” Târgu-Cărbuneşti (6.22 puncte), Liceul Tehnologic Bustuchin (5.62 puncte) şi Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu (5.43 puncte).
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here