CMJ Gorj recrutează 22 de tineri pentru patru specialități militare

798

Centrul Militar Județean (CMJ) Gorj desfășoară, în perioada 10 iulie – 18 august 2017, activitatea de recrutare a cetățenilor, pentru ocuparea posturilor de soldat-gradat rezervist voluntar din cadrul unităților militare ale Armatei României, dispuse în județul Gorj. Pot fi recrutați tineri, bărbați și femei, cu sau fără stagiul militar satisfăcut, absolvenți cel puțin ai învățământului general obligatoriu, cu vârsta între 18 și 51 de ani neîmpliniți până la data semnării contractului. Pentru seria I de recrutare din anul 2017, sunt disponibile 22 de locuri în următoarele specialități militare: poliție militată, auto, intendență, comunicații și informatică.

Tinerii care doresc să urmeze o carieră de soldat-gradat rezervist voluntar în Armata României se înscriu la sediul Centrului Militar Județean Gorj și întocmesc un dosar de candidat până la 18 august 2017. Aceștia vor susține probe de selecție constând în testare psihologică și teste de pregătire fizică la o unitate militară din județul Gorj. Candidații declarați “ADMIS” la aceste probe vor efectua examinarea medicală la Spitalul Clinic de Urgență Militar “Dr. Ștefan Odobleja” din municipiul Craiova.
Rezerviștii voluntari execută o perioadă de instruire de până la 9 săptămâni, în funcție de situația militară în care se află, pe timpul căreia beneficiază de următoarele drepturi și facilități: drepturi salariale, de echipare și de hrană, măsuri de protecție socială și asistență medicală potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate; prima de fidelitate, acordată la semnarea fiecărui contract cu o durată de minimum 3 ani; recuperare după participarea la misiuni militare; recompense prevăzute de regulamentele militare; cursuri gratuite, în funcție de nevoile unităților militare.
În perioada în care nu participă la instruire sau la îndeplinirea misiunilor unităților militare în care sunt încadrați, rezerviștii voluntari beneficiază lunar de o remunerație în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcție pe care sunt încadrați.
Informații suplimentare despre conținutul dosarului, numărul de locuri și alte date necesare se pot obține la Centrul Militar Județean Gorj din municipiul Târgu-Jiu, Bulevardul Republicii, nr 13, zilnic, între orele 08.00-16.00, telefon 0253218992 sau 0253218993.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here