CJAS Gorj plăteşte 260.000 lei celor 17 centre de permanenţă din Gorj

568

Începând cu luna martie, la nivelul judeţului nostru a crescut numărul centrelor de permanenţă, odată cu darea în folosinţă a celui de la Câlnic. Cum era de aşteptat, a crescut şi valoarea plăţilor pe care le face Casa de Asigurări de Sănătate Gorj pentru aceste centre. Astfel, dacă pentru luna februarie s-au plătit 216.000 lei, pentru martie se achită 260.000 lei.
Pe raza  judeţului nostru funcţionau până nu demult 16 centre de permanenţă, în localităţi precum: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Bâlteni,  Târgu-Cărbuneşti şi Ţicleni. Începând cu luna martie, cel de-al 17-lea centru de permanenţă din Gorj şi-a deschis porţile, la Câlnic. Aşa se face că pentru luna februarie, CJAS Gorj a plătit, în martie, 216.000 lei celor 16 centre de permanenţă, iar în această perioadă va achita 260.000 de lei pentru activitatea desfăşurată în luna martie în cele 17 centre. „Pentru luna martie, la centrele de permanenţă se fac plăţi în valoare de 260.000 lei. Luna trecută am achitat 216.000 lei pentru februarie, când funcţionau 16 centre de permanenţă”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Asistenţă medicală noaptea, în week-end şi de sărbători
Conform legislaţiei în vigoare, în localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00 a doua zi. Cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. Spre exemplu, pentru medici, contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este de 8 lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat medicul respectiv care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here