CJAS cheltuie milioane cu pensionarii gorjeni

364

cjasÎn urma unui raport prezentat ieri de către reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj referitor la pensionarii din judeţ beneficiari de servicii medicale,

s-a făcut public faptul că, anul trecut, instituţia a plătit tratamente compensate în proporţie de 90% pentru 6.398 de vârstnici.

În 2009, un număr de 6.398 de pensionari au beneficiat de decontarea în proporţie de 90% a seriilor de medicamente de către bugetul CJAS Gorj. Pentru tratamentul miilor de pensionari, instituţia a plătit nici mai mult, nici mai puţin de 1.422.284 de lei. De asemenea, în trimestrul I al acestui an, CJAS a plătit 564.462 de lei, sumă ce reprezintă decontarea tratamentelor pentru 3.890 de persoane care se încadrează în categoria pensionarilor beneficiari de servicii medicale de bază.
Totodată, pentru pensionarii asiguraţi care au avut nevoie de diverse dispozitive medicale pentru a corecta unele deficienţe cauzate de afecţiuni specifice, CJAS Gorj a decontat în anul precedent suma de 223.000 de lei pentru un număr de 592 de asiguraţi. „Cu un buget mai mic pentru anul 2010 şi cu eforturi financiare supraomeneşti, credem noi că vom face faţă cu cheltuielile şi în acest an. Sistemul medical sanitar va trăi”, a declarat Cosma Dumitrescu, director adjunct al CJAS Gorj.
Alte milioane cheltuite cu bolnavii de cancer
Conform lui Dumitrescu, în 2009, CJAS Gorj a plătit tratamente în valoare de peste şapte milioane de lei pentru 1.014 gorjeni bolnavi de o anumită formă de cancer. Comparativ cu primul trimestru al lui 2010, numărul bolnavilor de cancer trataţi în anul precedent va fi depăşit în anul în curs. „De la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii aprilie, instituţia a plătit peste un milion şase sute de mii de lei pentru tratarea a cinci sute şaptezeci şi cinci de bolnavi de cancer. Din păcate, situaţia nu stă mai bine nici în cazul diabeticilor, trei sute şaptezeci şi cinci de persoane diagnosticate cu diabet fiind tratate între ianuarie-martie 2010, decontarea tratamentelor acestora fiind de puţin peste un milion trei sute de mii de lei”, a mai spus Dumitrescu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here