CJ Gorj investeşte 12 milioane de lei în infrastructura rutieră

518

Guvernul a repartizat suma care revine fiecărui judeţ din cele 500 de milioane de lei destinate finanţării lucrărilor la drumurile judeţene şi comunale, potrivit unei Hotărâri aprobate săptămâna trecută, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Suma alocată judeţului nostru prin hotărârea de Guvern este de puţin peste 12 milioane de lei.

Prin OUG nr. 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare, sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru bugetele locale s-a majorat cu suma de 500 de milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale. Alocarea pe judeţe a fondurilor a avut la bază două criterii: repartizarea direct proporţională a banilor, în funcţie de lungimea drumurilor din judeţul respectiv şi capacitatea financiară, mai exact, s-au alocat bani mai mulţi pentru judeţele cu o capacitate financiară mai redusă. Cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe judeţe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanţelor dintre acestea. Cele 41 de judeţe au primit sume cuprinse între 9 şi 14 milioane de lei.
În plan local, repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale se va face în funcţie de lungime şi starea tehnică a drumurilor de către consiliul judeţean, după consultarea primarilor. Potrivit Oanei Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj, suma alocată judeţului nostru va fi împărţită pentru lucrările la drumurile judeţene şi comunale la finele acestei luni. “La această alocare a Guvernului, judeţul Gorj a primit suma de 12.101.000 lei. Aceasta este repartizarea generală, însă repartizarea pe drumuri judeţene şi comunale se va face în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean de la finele acestei luni, urmând a fi emisă o hotărâre în acest sens ce va fi supusă aprobării consilierilor judeţeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here