CJ Gorj cumpără aparate DrugTest pentru dotarea poliției

826

Consiliul Județean Gorj va achiziționa, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, șase aparate de tip Drager Drug Test, precum și echipamente necesare în activitatea de prevenție și intervenție. Echipamentele vin în completarea celor cinci achiziționate anul trecut, în decembrie, de către Consiliul Județean Gorj și predate reprezentanților IPJ Gorj.

De asemenea, ca urmare a solicitării Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, vor fi achiziționate materiale și echipamente necesare în activitatea de intervenție.
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a precizat că solicitarea celor două instituții a fost înaintată către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, iar sumele necesare achizițiilor, de aproximativ 460.000 de lei pentru IPJ Gorj și de aproximativ 221.000 de lei pentru Inspectoratul Județean de Jandarmi, vor fi supuse aprobării în ședința de săptămâna aceasta.
„Vom achiziționa echipamentele la solicitarea reprezentanților Inspectoratului de Poliție și al Inspectoratului de Jandarmi. Am discutat acest lucru și cu președintele ATOP, cu domnul Ion Rușeț, iar săptămâna aceasta, la ședința de consiliu, vom supune aprobării hotărârea pentru sumele necesare achizițiilor. Noi am avut, prin intermediul ATOP, o colaborare foarte bună cu cele două instituții și la finalul anului trecut, în decembrie, în urma unui demers asemănător, am achiziționat echipamente și consumabile necesare în activitatea de prevenție în valoare de 408.000 de lei, pe care le-am predat Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj. Aparatele Drug Test sunt, cu siguranță cele mai importante”, a subliniat președintele CJ Gorj.
Alături de cele șase aparate drug test și kit-urile aferente, va mai fi achiziționat și un sistem complet stereomicroscop, pentru activitatea criminalistică de laborator, în valoare de 90.000 de lei. Vor mai fi cumpărate o dronă și 22 de echipamente specifice structurii de acțiuni speciale, respectiv costume complete de intervenție pentru vară și iarnă.
În ceea ce privește dotările pentru Inspectoratul Județean de Jandarmi, acestea constau în echipamente foto-video, respectiv aparate foto, camere cu termoviziune, precum și materiale pentru derularea activității de intervenție, respectiv căști de protecție, hamuri, carabiniere și echipament pentru rapel, ținute de protecție, căști pentru comunicații sau rampe cu semnalizare acustică și luminoasă. Valoarea totală a acestora, potrivit adresei IJJ Gorj, este de 221.130,58 lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here