Ciurel, greu de demis!

479

Solicitările parlamentarilor de Gorj la adresa managementului defectuos de la vârful Complexului Energetic Oltenia, declaraţiile noului ministru al Energiei legat de integritatea conducătorului companiei şi cererea PNL Gorj legată de demisia directorului executiv al CEO nu l-au clintit pe Laurenţiu Ciurel. Acesta a anunţat că nu ia în calcul nicio demisie şi că asta nici nu se află pe ordinea de zi a Consiliului de Supraveghere de astăzi.

Deputatul UNPR, Scarlat Iriza, dar şi colegul acestuia de la PSD, Vasile Popeangă, au tras semnale de alarmă, în ultimele zile, spre Ministerul Energiei, legat de situaţia Complexului Energetic Oltenia şi a managerului CEO, Laurenţiu Ciurel. Avertismentele au avut efect, dovadă că ministrul Energiei a avut joi o discuţie cu Ciurel, în urma căreia Grigorescu a anunţat că managerul CEO i-ar fi transmis că ia în calcul o demisie din funcţie. PNL Gorj a solicitat, de asemenea, la final de săptămână, demisia managerului Complexului Energetic Oltenia, pe motiv că respectivul este inculpat, dar şi pentru că acesta a vehiculat pentru prima dată posibilitatea intrării companiei în insolvenţă, “făcând paşi pentru aducerea companiei în pragul falimentului”. “Ciurel a preluat compania pe profit şi a adus-o la mii de miliarde pierderi. Sub conducerea sa, 2.000 de angajaţi ai CEO au rămas fără locuri de muncă, iar în dosarul în care a fost trimis în judecată, procurorii susţin că a adus prejudicii companiei de 5 milioane euro”, se arată în comunicatul de presă al PNL Gorj.
Cel vizat a anunţat în acelaşi timp că nu ia în calcul să demisioneze. “Ministrul nu mi-a reproşat că aş fi greşit ceva sau că aş fi dus compania într-o zonă de risc, ceva profesional. Reproşul a fost că nu am prieteni şi că am supărat foarte tare anumite persoane”, a declarat Ciurel la un post local de televiziune, fapt care a determinat reacţia ministrului Victor Grigorescu. “Nu doresc să intru în dialog public cu directorii companiilor din subordinea ministerului. Discuţia mea cu domnul Ciurel a fost foarte clară. Nu va exista, faţă de nimeni, niciun fel de toleranţă la semnalele care vizează lipsa de integritate”, a făcut public Grigorescu, lucru care a arătat că zilele lui Ciurel în fruntea CEO sunt numărate.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here