Ciurel anunţă reduceri salariale de doar 2,7% şi 3000 de angajaţi acasă

431

Managerul CEO a declarat ieri că reducerile de salarii din companie nu vor fi de 40%. Cu toate acestea, Directoratul CEO a trimis la cariere un comunicat prin care angajaţii erau anunţaţi de ce se reduc drepturile salariaţilor. Acesta contravine, potrivit liderilor sindicali, declaraţiilor lui Ciurel de astăzi.

pozu0103 1,,Presa a preluat greşit informaţii de la o zonă sindicală, pentru că prin acordul la care am ajuns în urmă cu câteva zile, ca numărul salariaţilor care pleacă din Companie să crească de la 2000 la 3000, s-a creat sursă pentru ca veniturile medii brute pe cap de salariat să scadă doar cu 2,7%. În momentul în care a apărut în discuţie această posibilitate, şi pare a fi acceptată de către partea sindicală, acea mie de oameni în plus care pleacă cu venituri de însoţire creează sursă pentru ca veniturile să rămână aproximativ la nivelul celor din anul 2014. Veniturile vor scădea de la un brut de 3.618 lei la 3.527 de lei”, a susţinut managerul care menţionează că nu este împotriva protestului de mâine. ,,Poate că este neplăcut şi e normal să fie neplăcut să auzi <<Jos Ciurel>>, dar e ceva normal, până la urmă, pentru că a fost în discuţie, la un moment dat, un plan multianual de creştere salarială, care ar fi dus la o mie de euro câştig mediu anual acesta.

pozu0103 2De asemenea, a unei producţii de 57 de terawaţi, după aceea 62, iar în 2015 de 74 de terawaţi, la preţuri de 292. Din păcate, nu s-a întâmplat nimic din lucrurile acestea şi nu s-au creat premisele măririi acestor salarii şi oamenii sunt nemulţumiţi că pierd inflaţia, de exemplu, sau că pierd chiar acel 2%. De asemenea, sunt nemulţumiri pentru că suntem trataţi de către reglementatori aşa cum suntem trataţi şi că legislaţia secundară este în continuare împotriva Complexului Oltenia şi împotriva producătorilor de cărbune şi, din punctul acesta de vedere au foarte mare dreptate. Aţi văzut aici pancarte şi lozinci care, până la urmă sunt şi pe placul administraţiei, pentru că au tras un semnal de alarmă în zona ANREE şi dispeceratul energetic naţional, unde se întâmplă ce se întâmplă. Aşa că, din punctul ăsta de vedere, consider că lucrurile nu au de ce să ne supere, dar faptul că se duce către politic şi se politizează absolut tot, că au fost până acum oameni care aruncă în aer în primele 3 minute orice fel de încercare de negociere, mă duce cu gândul că lucrurile acestea nu sunt chiar întâmplătoare. Nu se poate să ne punem în calea oamenilor care vor să demonstreze şi nici nu ne vom pune”, a completat managerul.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here