Ciurel a cerut audit la CEO pentru ianuarie şi februarie

382

Pentru a certifica profitul Complexului Energetic Oltenia(CEO), Laurenţiu Ciurel, managerul CEO, va solicita unei firme să realizeze un audit pentru primele două luni ale acestui an. Ciurel a explicat acest lucru presei după întâlnirea avută vineri cu parlamentarii şi autorităţile judeţene gorjene, în urma scandalului apărut pe tema profitului unităţii.

Dezbaterea unor modificări legislative propuse de instituţiile deconcentrate şi situaţia economică a CEO s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri. În cadrul acesteia, managerul Laurenţiu Ciurel a dat asigurări că CEO a înregistrat atât anul trecut, cât şi în primele două luni ale acestui an, profit real, şi nu unul fictiv, aşa cum au înţeles anumiţi parlamentari. Acesta a făcut referire la senatorul PSD, Toni Greblă, care a declarat, săptămâna trecută, că CEO este pe pierdere, acesta referindu-se la o scrisoare trimisă de unitate sindicatelor, în care ar fi fost trecut acest lucru.

Profit de peste 40 de milioane de lei
,,Există profit real, nu este profit fictiv, de peste 40 de milioane de lei. Probabil că o să am în curând şi un audit, pentru lunile ianuarie şi februarie, cu o firmă de renume, ca să-mi certifice acest profit. Am cerut acest audit pentru că suntem în plin proces de privatizare minoritar a unui pachet de 15% din acţiunile companiei. Trebuie vândute acţiunile conform înţelegerii cu FMI-ul. Acum avem o firmă pe parte juridică şi una pe parte financiară care ne consiliază pentru a arăta bine în faţa unui investitor. Orice afirmaţie denigratoare nu face decât să scadă potenţialul preţ al viitoarelor acţiuni care trebuie vândute. Împotriva oricui va aduce prejudicii companiei directoratul va avea de decis dacă se va merge în instanţă. Salariile au fost date în permanenţă la timp sau mai devreme, avem un profit de 40 de milioane de lei real, nu există profit fictiv, acestea sunt aberaţii. Anul trecut am terminat cu un profit de trei miliarde de lei”, a declarat managerul privat al CEO.
De altfel, parlamentarii PPDD, prezenţi în sală nu au fost mulţumiţi de răspunsurile care le-au fost oferite. “După o discuție de două ore, managerul Laurențiu Ciurel nu numai că nu a lămurit situația în care se află compania, dar pune sub semnul întrebării și profitul din 2012. Mai exact, acesta spune că circa 160 milioane lei din totalul de 280 de milioane de lei reprezintă un profit artificial, provenit din diferențele de curs valutar pentru un împrumut în yeni, contractat în 2005 la Banca Japoniei pentru Cooperare Internațională de către fostul Complex Energetic Turceni”, a menționat deputatul PP-DD într-un comunicat de presă.
De altfel şi senatorul PP-DD Tudor Barbu a declarat că CEO ar fi obţinut un profit fictiv, cerând documente suplimentare cu privire la situaţia companiei.

Ponta, absent motivat
La întâlnirea de vineri au participat toţi parlamentarii gorjeni, cu excepţia premierului Victor Ponta, deputat de Gorj în Colegiul nr. 6, reţinut în capitală, însă întreaga documentaţie discutată va fi transmisă primului-ministru.
,,Am înaintat fiecărui parlamentar gorjean documentaţia cu modificările şi completările de legislaţie pe care instituţiile deconcentrate, Prefectura Gorj şi CEO le-au formulat. Am avut discuţii legate de CEO. Am propus mai multe modificări, printre cele mai importante se numără cea a legii exproprierilor, Legea 255, care a fost iniţiată şi de cei de la CEO, care este în avantajul judeţului Gorj şi care sub o formă sau alta întârzie avansarea lucrărilor”, a menţionat prefectul Claudiu Teodorescu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here