Ciuperci în sos iute cu usturoi

270
Ingrediente: 200 ciuperci curăţate şi feliate, 2 linguri ulei, 1/2 cană ceapă tăiată mărunt, 3 căţei usturoi şi 2-3 ardei roşii capia, 2 linguri făină, sare, 1 lingură sos de soia, 1 lingură zahar, sos iute (cantitate după preferinţă);

Mod de preparare:

Încingeţi uleiul într-o tigaie, adăugaţi ceapa şi prăjiţi până se înmoaie. Adăugaţi usturoiul dat prin răzătoare, ardeii tăiaţi după preferinţă şi căliţi câteva minute, mai adăugaţi ulei dacă e necesar. Puneţi şi ciupercile şi mai căliţi câteva minute, apoi adăugaţi apă cât să le acopere şi fierbeţi. Între timp, faceţi un sos din făină, apă, sos de soia, oţet, zahăr, sos iute şi adăugaţi-l peste ciuperci când acestea sunt aproape gata. Lăsaţi să dea în clocot, apoi stingeţi focul. Se poate orna cu pătrunjel. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here