Ciolacu Junior vrea din nou director, dar prin concurs

544

ciolacu juniorPompiliu Ciolacu Junior, fostul şi, posibil, viitorul director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DJCCPCN) Gorj nu mai vrea să acţioneze în judecată ministerul pentru a reprimi această funcţie. Actualmente profesor de chitară la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, Ciolacu Junior aşteaptă, cuminte, organizarea concursului pentru ocuparea acestei funcţii pe care este hotărât să o recâştige.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DJCCPCN) Gorj este una dintre cele mai disputate instituţii de cultură, de ceva timp încoace. Cei care s-au arătat interesaţi de scaunul de director au fost, de-a lungul timpului, de două ori fosta directoare, Olimpia Bratu, actualul manager al Bibliotecii Judeţene şi doar o dată fostul director, Pompiliu Ciolacu Junior. Acesta din urmă vrea, însă, din nou acest post pentru care, în urmă cu două luni era hotărât să acţioneze în instanţă, aşa cum şi Bratu a făcut. Ciolacu Junior a renunţat, până la urmă, la idee atunci când a aflat că ordinul prin care el alături de alţi manageri au fost numiţi, politic, în fruntea unor instituţii, a fost declarat neconstituţional. „Ştiu că eu reprezint parte vătămată şi că, practic, nu este vina mea că am fost numit aşa şi că ulterior s-a revenit asupra deciziei, dar nu mai vreau să mai umblu prin tribunale. Mă gândisem să acţionez în judecată dar nu ştiu dacă aş fi obţinut ceva aşa”, a declarat Ciolacu.

Post blocat

Acesta a mai spus şi că tot ce poate face acum este să aştepte organizarea, de către Ministerul Culturii, a unui concurs pentru ocuparea acestei funcţii. „Postul este blocat, momentan. Acest lucru s-a întâmplat la toate deconcentratele la care au fost schimbaţi directorii. Trebuie să aştept reorganizarea Ministerului şi, cam în două luni, ar trebui ca totul să fie aranjat şi să se organizeze concursul. Acolo unde este vorba despre un minister mai mare poate să dureze chiar şi mai mult”, a completat Ciolacu. Aşa se face că, în timp ce acesta aşteaptă să dea concurs pentru a recâştiga postul de director, Direcţia pentru Cultură nu are, în prezent manager ci doar un angajat care a preluat, în mare parte, aceste atribuţii.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here