Ciocolata neagră, ne ţine departe de doctori

478
ciocolataTot mai des sunt invocate virtuţile şi beneficiile aduse de consumul de ciocolată neagră. În prezent, cei mai mulţi producători de ciocolată au dezvoltat o gamă largă de ciocolată neagră în diverse combinaţii: cafea, fructe, mentă, levănţică, ardei iute, cu un conţinut de cacao între 35% şi chiar 100% cacao.

Conform normelor europene, ciocolata neagră, amăruie, nu conţine lapte şi procentul de cacao pudră trebuie să fie peste 35%. Cu cât creşte conţinutul de cacao, cu atât se va reduce cantitatea de zahăr. Atenţie însă, numărul de calorii rămâne neschimbat deoarece cresc grăsimile şi se diminuează carbohidraţii.
Ciocolata este un aliment foarte bogat în vitamine (A1, B1, B2 C, D si E) şi în minerale (potasiu, calciu, magneziu, sodiu, fier). Indiferent de ciocolata pe care o preferi, iată câteva beneficii care pot fi resimţite chiar după un consum de câteva pătrăţele de ciocolată pe zi:
Ciocolata este benefică pentru sănătatea dinţilor deoarece conţine substanţe taninoase care reduc formarea bacteriilor, fluor care întăreşte structura dinţilor şi fosfaţi care încetinesc producerea acizilor.
Ciocolata conţine cantităţi importante de potasiu care ajută la reechilibrarea tensiunii arteriale, previne durerile musculare şi crampele.
Ciocolata este o sursă importantă de magneziu, mineral care ajută la stimularea sistemului nervos şi a stării de spirit. 100 g de ciocolată neagră conţine 112 mg de magneziu, aproape dublu comparativ cu ciocolata cu lapte.
Mare atenţie gravidele şi copiii, deoarece în cazul acestora consumul de ciocolată nu este recomandat.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here