Ciobanii de la Baia de Fier s-au domnit! Au trecut de la căruța trasă cu cai, la trăsura cu cei mai eleganți bidivii

4550

Parada organizată cu ocazia ediției a XXVII-a a Festivalului interjudețean de folclor pastoral ,,Coborâtul oilor de la munte’’, de duminică, de la Baia de Fier, a fost una în care s-a îmbinat tradiționalul cu modernul. O parte a oierilor au fost îmbrăcați cu portul popular și și-au scos caii trăpași pe drumumul spre Peștera Muierii, dar și căruțele, în timp ce alții și-au luat din cui blugii și pălăriile de cowboy și și-au înhămat caii țesălați la trăsură.

Coborâtul oilor de la munte este un eveniment de tradiție pastorală, prin care se celebrează la teminarea perioadei de transhumanță în zona alpină și începe transhumanța spre locurile de șes, de unde fiecare cioban vine și își iernează turmele de ovine. Fiecare ediție a acestei manifestări, organizate anual de autoritățile din Baia de Fier a avut particularitățile ei, de data aceasta, oierii arătând că sunt și tradiționali, dar și moderni, și chiar adevărați cowboy de Gorj.
Parada a impus și autorităților prezente să meargă la pas spre locul de desfășurare a manifestării, Mihai Weber, Ciprian Florescu și noul prefect Cristi Rujan participând la parada de duminică de la Baia de Fier.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here