Cine a câștigat „Primar pentru o zi”

1749

Un tânăr de 18 ani, din municipiul Motru, este câștigătorul provocării „Primar pentru o zi”, lansată de primarul Cosmin Morega. Alexandru Boboc are 18 ani și este elev la Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru. Tânărul a fost răsplătit cu o tabletă. „Îmi doresc ca această provocare să o extind atât pentru persoanele de vârsta a doua, cât și pentru oamenii de afaceri din zona Motru”, a anunțat primarul din Motru.

La provocarea „Primar pentru o zi”, lansată de primarul Municipiului Motru, au răspuns 19 persoane, cu vârstă cuprinsă între 17 și 26 ani. Este vorba de Mihai Cristian Brezniceanu, Andreea Elena Chițulescu, Georgiana Daju, Daniel Rădulescu, Alexandru Boboc, Adelina-Maria Lungulescu, Laurențiu-Mihail Mugurel, Octavian Vasile Hau, Andreea Nănău, Mihăiță Dochian, Robert Popescu, Diana-Alexandra Dafinoiu, Mircea Ciobanu, Annes Iacobescu, Florida-Nicoleta Brezniceanu, Andra Elena Rîcă, Ioana-Alina Câmpean, Ion Cosmin Cernăianu și Gabriel-Alin Băiceanu.
Începând cu data de 1 februarie, tinerii au fost prezenți, pe rând, timp de o zi, alături de primarul Cosmin Morega, la toate activitățile administrative și politice din acea zi.
„În primul rând, vreau să mulțumesc tuturor tinerilor care s-au înscris la această provocare. Am lansat această provocare pentru ca tinerii noștri să poată fi informați de activitatea administrativă direct de la sursă, să vadă problemele cu care ne confruntăm în fiecare zi, modul de rezolvare, pentru a informa la rândul lor și alți colegi, prieteni, de această activitate și pentru că am observat o reticență a tinerilor, când vine vorba de primărie, consiliu local, politică, iar prin această acțiune vor putea fi informați despre problemele comunității, ale cetățenilor. Sper ca după această perioadă, cât mai mulți tineri să facă un pas curajos spre administrația publică, politică, pentru ca împreună să putem schimba mentalități, mod de lucru și să punem în practică ideile lor îndrăznețe și de multe ori benefice”, spune Morega.

„De la fiecare am avut ce învăța”
Primarul din Motru a declarat că tinerii au venit cu foarte multe întrebări și idei și au văzut cum se desfășoară activitatea în administrația publică. „Sper că a fost o experiență plăcută, interesantă, care să îi ajute pe viitor. Eu unul pot spune că de la fiecare am avut ce învăța. Îi asigur de tot sprijinul meu ori de câte ori au nevoie. După cum am promis, cel mai activ dintre participanți a primit o tabletă, care sper să îi fie de folos în activitatea sa zilnică. Pot spune clar că toți care au participat au fost foarte interesați și au adresat foarte multe întrebări atât mie, cât și colegilor din instituție. Cu siguranță astfel de acțiuni vor mai avea loc. Îmi doresc ca această provocare să o extind atât pentru persoanele de vârsta a doua, cât și pentru oamenii de afaceri din zona Motru”, a promis primarul Cosmin Morega.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here