Cinci mii de cereri, prelucrate de salariaţii CJP Gorj

494

Mai mult de 2.700 de cereri de recalculare a pensiei şi peste 2.300 de cereri noi pentru stabilirea pensiei au intrat în evidenţele Casei Judeţene de Pensii Gorj în primul semestru din acest an.

Numai în prima jumătate a acestui an, 2.775 de pensii au fost recalculate de către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Gorj. Această recalculare presupune depunerea unor documente sau adeverinţe care nu se regăsesc la dosarul de pensie şi care, prin natura lor juridică, pot duce la modificarea punctajului şi a cuantumului pensiei. Potrivit articolului 107 din Legea nr. 263/ 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor şi/sau a stagiilor de cotizare, prevăzute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia, iar pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condiţiile legii. La recalcularea veniturilor lunare pentru pensionarii din judeţul nostru, stabilirea şi plata sumelor rezultate, se face în prima zi a lunii următoare în care a fost înregistrată solicitarea pensionarului.
De asemenea, fie că vorbim despre gorjeni care trebuie să iasă la pensie pentru limită de vârstă, ori anticipat sau anticipat parţial sau chiar se încadrează pentru o pensie de invaliditate, în primele şase luni ale anului curent, la sediul CJP Gorj s-au prezentat 2.383 de beneficiari, alţi 8 au cerut stabilirea şi recalcularea drepturilor prevăzute de legi speciale, iar zece gorjeni au depus solicitări de acordare a ajutorului lunar soţului supravieţuitor prevăzut de Legea nr. 578/2004.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here