Cinci dintre cei mai bogaţi CEO nu au diplomă de facultate

586

steve jobsDacă v-aţi întrebat vreodată ce studii au sau ce facultăţi au terminat unii dintre cei mai cunoscuţi şefi de companii din lume, răspunsul s-ar putea să vă ia prin surprindere.

Şi asta pentru că aceştia şi-au urmat pasiunea încă din copilărie, şcoala rămânând undeva pe planul al doilea. Unii au ajuns pe băncile unor facultăţi renumite, dar nu le-au terminat niciodată, iar alţii nici nu s-au obosit să aplice. Astăzi au atât de mulţi bani, încât dau şi la alţii. Şi nu puţini, ci miliarde. Iată mai jos o listă a celor mai cunoscuţi CEO din lume, fără studii superioare:

 

1. Steve Jobs, fondator şi preşedinte Apple, companie cu o valoare de piaţă de peste 362 de miliarde de dolari. Încă de mic a manifestat o pasiune pentru computere.Jobs s-a înscris şi el la un colegiu după ce a terminat liceul, dar a renunţat ulterior la şcoală. S-a reîntâlnit cu Wozniak, cei doi au renunţat la joburile pe care le aveau şi au început să asambleze un calculator în garajul lui Jobs. Şi aşa a început totul.

bill gates2. Bill Gates, co-fondator şi preşedinte Microsoft, cu o valoare de piaţă de peste 226 de miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a intrat la Harvard în 1973. În primul an de facultate a creat BASIC, un limbaj de programare pentru primul minicomputer. A renunţat la facultate încă din primul an pentru a se concentra asupra unei mici afaceri pe care o începuse împreună cu prietenul lui din copilărie, Paul Allen, şi pe care o numise Micro-soft.

paul allen3. Paul Allen – co-fondator Microsoft. Prietenul din copilărie al lui Bill Gates, împreună cu care a fondat gigantul Microsoft este alt preşedinte executiv care nu a absolvit o facultate. Allen a donat mai mult de un miliard de dolari în acţiuni filantropice şi spune că o să doneze şi majoritatea caselor pe care le deţine.

mark yuckerberg4. Mark Zuckerberg – fondator şi preşedinte al Facebook, cu o valoare de piaţă de 100 de miliarde de dolari. Fondatorul Facebook a renunţat la facultate înainte de absolvire şi s-a concentrat doar pe dezvoltarea site-ului de socializare, care a ajuns la o valoare de 100 de miliarde de dolari în prezent.

michael dell5. Michael Dell – fondator şi preşedinte Dell, companie cu o valoare de piaţă de 30 de miliarde de dolari. Pe lângă compania care-i poartă numele, Dell a mai fondat în 1998 MDS Capital, iar un an mai târziu a înfiinţat Fundaţia Michael şi Susan Dell, o organizaţie filantropică, cu proiecte caritabile în multe zone ale lumii.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here