Chiar dacă este criză, munca la negru sancționată

329

itmCompartimentul Relaţii în Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a aplicat în perioada 12-16 octombrie a.c. un număr de 15 sancţiuni pentru munca la negru,

din care 13 în valoare totală de 45.000 lei. Acestea au fost aplicate în urma a 38 de controale făcute de către inspectorii ITM Gorj pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Doar 12 societăţi din 13 unde s-a depistat utilizarea muncii la negru au fost sancţionate, deoarece una dintre acestea avea sediul central în judeţul Dolj, urmând ca organele abilitate de acolo să continue cercetările.

De asemenea, reprezentanţii ITM Gorj au mai făcut 17 controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Nici aici nu au lipsit amenzile, fiind aplicate un număr de 8 sancţiuni în valoare de 12.500 lei. Totodată, s-au desfăşurat acţiuni prevăzute pentru această perioadă în Programul Inspecţiei Muncii, precum: supravegherea pieţelor în domeniul de competenţă, controale privind securitatea şi sănătatea în muncă în sectoarele comerţ, industrie, transporturi, construcţii, dar şi cercetări ale accidentelor de muncă şi incidentelor periculoase petrecute în perioada mai sus menţionată.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here