Chavez l-a invitat pe Obama să se alăture „axei răului”

586
chavez-onu-1-400x300-afpPreşedintele venezuelan, Hugo Chavez, i-a cerut omologului său american, Barack Obama, să dea dovadă de consecvenţă în ideile pe care le susţine şi să adere la „axa răului”, într-un discurs rostit în faţa Adunării Generale a ONU la New York.

„Obama, aderă la socialism!”, a declarat Chavez. „Te invităm să te alături axei răului!”, a adăugat el, cunoscut pentru sarcasmul şi tiradele sale antiamericane.
Precedenta administraţie americană, a lui George W. Bush, a introdus această expresie pentru a desemna state ca Iranul sau Coreea de Nord, suspectate că se dotează cu arme de distrugere în masă şi că sprijină terorismul. Preşedintele venezuelean a abordat numeroase subiecte în acest discurs, de la socialismul ca mijloc de „salvare” a lumii capitaliste, până la criza politică din Honduras. De fiecare dată, acesta a adresat câteva cuvinte preşedintelui american, uneori elogioase, alteori ironice. El l-a invitat totodată să ridice embargoul împotriva Cubei şi să se abţină de la utilizarea bazelor militare din Columbia.
Referitor la Honduras, el a acuzat armata americană că a fost complice la lovitura de stat de la 28 iunie, lăsând să se înţeleagă că şi Barack Obama ar putea fi implicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here