Cetăţenii de Onoare din Tismana, premiaţi la debut de Festival

437

Aşa cum Gorjeanul şi-a informat cititorii, la propunerea primarului prof.ing. Marian Slivilescu, pe la sfârşitul lunii septembrie, Consiliul Local a aprobat acordarea unor titluri de Cetăţeni de Onoare ai oraşului Tismana.

Primul titlu de Cetăţean de Onoare va fi atribuit post-mortem aceluia care a fost regretatul om nepereche şi creator al celebrei Cooperative “Arta casnică” Tismana, preşedintele Traian Burtea. Un om minunat, pe care eu l-am cunoscut şi care a dat de lucru harnicelor şi priceputelor tismănence în cusături, ţesături de tot felul şi neasemuitele covoare gorjeneşti atât de căutate la export, pe toate meridianele globului. Aici lucra şi tânăra Polina Manoilă, debutantă la o emisiune folclorică a Televiziunii Române unde fratele său Costică Manoilă era operator-cameraman. Şi el trecut prea devreme la cele veşnice. Pentru că a dus numele şi renumele Tismanei pe scenele ţării dar şi pe alte meridiane, şi celebrei cântăreţe a muzicii populare gorjeneşti Polina Manoilă i se va înmâna astăzi un titlu binemeritat de Cetăţean de Onoare al Tismanei.
Nu în ultimul rând, va primi Titlul de Cetăţean de Onoare reputatul Medic Primar specialist în psihiatria infantilă Dr. George Popescu-Tismana. Un alt om minunat, căruia eu însumi îi datorez foarte multe. Chiar şi faptul că mă acceptă printre cunoscuţii domniei sale este pentru mine o mare onoare.
Festivitatea va debuta la ora 14,00, cu spectacol de muzică populară gorjenească, înmânarea Premiilor şi va continua cu Festivalul castanului. Toate în organizarea Primăriei oraşului Tismana şi a Consiliului Local orăşenesc.
N.ROŞCA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here