Cetăţenii activi din Bustuchin instruiţi într-un centru de resurse

780

ardr ciocea bustuchinAsociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală (ARDR) Gorj a inaugurat ieri Centrul de Resurse pentru Activităţi Extracuriculare de Promovare a Cetăţeniei Active de la Bustuchin. Centrul a fost înfiinţat, dotat şi utilat prin intermediul proiectului „Educaţie Extracuriculară pentru Cetăţenie Activă”, co-finanţat de Fondul Social European.

Evenimentul de inaugurare a Centrului de Resurse a făcut parte dintr-o serie de 12, distribuite câte unul în fiecare comunitate ce găzduieşte partenerii proiectului, respectiv: GSI Baia de Fier, GSIM Bâlteni, Colegiul „Mihai Viteazul” Bumbeşti-Jiu, GSI Bustuchin, Şcoala Generală Hurezani, Colegiul Naţional Tehnologic Mătăsari, Şcoala Generală Muşeteşti, Liceul Teoretic Novaci, Şcoala Generală nr. 3 Rovinari, Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti, GSI de Petrol Ţicleni, GSI Tismana.

Cele 12 Centre de Resurse sunt găzduite în spaţii puse la dispoziţie cu titlu gratuit de cei 12 parteneri şi vor fi dotate cu mobilier de birou şi echipamente de mobilier şi IT.

Potrivit lui Antonio Tomoniu, preşedinte ARDR Gorj, obiectivul general al proiectului „Educaţie Extracuriculară pentru Cetăţenie Activă” este „creşterea capacităţii de management a activităţilor educative extracuriculare pentru cetăţenie activă a 12 unităţi de învăţământ din mediul rural şi minier din judeţ, exprimată prin dezvoltarea de instrumente, formarea de competenţe şi implementarea de activităţi educative ce promovează cetăţenia activă în rândul elevilor”.

Proiectul a demarat la 1 aprilie 2010 şi are o perioadă de implementare de doi ani. Scopul inaugurării de ieri a fost acela de a informa comunitatea locală din Bustuchin şi grupul ţintă, respectiv elevii şi tinerii, cu privire la scopul, destinaţia şi activităţile ce vor fi derulate pe viitor în cadrul acestui Centru de Resurse. La eveniment au fost prezenţi membri ai echipei de implementare a proiectului, directori şi cadre didactice ale instituţiilor de învăţământ partenere, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Gorj, dar şi ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here