Certificat ISO 9001 pentru trei instituţii judeţene

414

prefectura gorjConsiliul Judeţean Gorj este aproape de finalizarea proiectului „Calitate în administraţia publică locală”, program co-finanţat din Fondul Social European. În proiect au fost cuprinse 29 de instituţii publice, din care 20 de primării şi nouă unităţi subordonate CJ.

În cadrul proiectului „Calitate în administraţia publică locală” au fost finalizate activităţile de implementare a standardului ISO 9001 la nouă instituţii subordonate Consiliului Judeţean Gorj şi demarate cele de implementare a Cadrului Comun de Autoevaluare la 29 de instituţii publice locale. Potrivit lui Ionel Dobre, managerul de proiect, sistemul de Management al Calităţii ISO 9001 a fost implementat la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi Activităţilor de Salubrizare, Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj. „Au fost realizate în cadrul proiectului următoarele activităţi: auditul de diagnostic al sistemelor de management pentru cele nouă unităţi, s-a derulat cursul de instruire cu privire la cerinţele standardului ISO 9001 la care au participat un număr de 113 angajaţi ai unităţilor subordonate, a fost derulat cursul de auditori interni pentru 15 angajaţi şi a fost documentat şi implementat sistemul de management al calităţii”, a declarat Dobre.

Proiect de 429.000 de lei

În perioada următoare, DGASPC Gorj, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Biblioteca Judeţeană, vor fi certificate ISO 9001 de către un organism de certificare recunoscut la nivel naţional. De asemenea, a fost realizată şi instruirea în domeniul formării adulţilor a unui număr de 10 angajaţi din cadrul CJ Gorj, şi doi din cadrul Instituţiei Prefectului. Toţi participanţii au obţinut certificate de formator. „Cadrul Comun de Autoevaluare mai este implementat şi în 20 de primării din judeţ, acestea fiind selectate în ordinea răspunsului la solicitarea noastră. Noi am trimis adrese de participare către toate cele 70 de primării din Gorj, însă selectate au fost primele 20 care au răspuns pozitiv”, a precizat managerul proiectului. Acesta a mai spus că valoarea totală a proiectului este de 429.000 de lei, din care suma eligibilă nerambursabilă este de 420.420 de lei. Proiectul a început anul trecut şi se finalizează luna viitoare, pe 16 iunie.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here