Certificat de „Şcoală Europeană” pentru o grădiniţă din Târgu-Jiu

373

O singură unitate de învăţământ preuniversitar din judeţul Gorj a primit anul acesta certificatul de „Şcoală Europeană” în urma participării la competiţia cu acelaşi nume organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 ”Vis de Copil” Târgu-Jiu, care a obţinut un punctaj de 152 de puncte.

Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” a fost lansată de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană şi se află la cea de-a X-a ediţie. Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Printre obiectivele competiţiei se numără recunoaşterea rolului pe care l-au avut şi îl au şcolile româneşti în sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, prin promovarea unei imagini pozitive a României şi a valorilor şcolii româneşti în spaţiul european, susţinerea dezvoltării conceptului de învăţare pe tot parcursul vieţii în învăţământul preuniversitar şi promovarea performanţelor, a inovaţiilor şi a dimensiunii europene în sistemul şi practicile educaţionale, stimularea cooperării între şcolile din România şi instituţii similare, promovarea unui management instituţional centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei, promovarea experienţelor pozitive ale şcolilor implicate în derularea proiectelor finanţate prin programe comunitare.
Pe lista unităţilor de învăţământ preuniversitar declarate anul acesta câştigătoare în cadrul competiţiei „Şcoală Europeană” se regăseşte şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 ”Vis de Copil” Târgu-Jiu. Festivitatea de premiere a şcolilor câştigătoare va avea loc, cel mai probabil, în jurul datei de 20 mai 2013, la Bucureşti. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here