Cercetat după ce i-a împușcat câinele vecinului, la cererea stăpânului

455

Un bărbat de 78 de ani, din comuna Hurezani, este cercetat de polițiști, după ce vineri a fost surprins de jandarmi în timp ce arunca în apă un câine pe care l-a împușcat. Acesta a declarat că, de fapt, vecinul lui i-ar fi cerut să facă această faptă, întrucât animalul era bolnav.
”Un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Bărbătești, pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe raza localității Hurezani, a depistat o persoană în vârstă de 78 ani care a făcut uz de armă letală fără drept, împușcând un câine al unui vecin.
Persoana vârstnică a menționat faptul că, la rugămintea unui vecin care avea un câine bolnav, a dat curs solicitării și a împușcat câinele pe un pod de acces deasupra unui curs de apă, ulterior aruncând leșul în apă.

Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârșirii faptei de uz de armă letală fără drept, și uciderea animalelor fără drept, iar arma de vânătoare și permisul de armă au fost ridicate și predate împreună cu documentele întocmite la IPJ Gorj – Birou Arme”, se precizează într-un comunicat de presă al IJJ Gorj.
Și stăpânul câinelui s-a ales cu dosar penal pentru instigare la ”uciderea animalelor”.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here