Cer sprijin pentru introducerea Gorjului în regiunea cu Investiţii Teritoriale Integrate. „Un uriaș pas înainte”

1556

PLUS Gorj face un apel către toate formațiunile politice din județ și le invită la „un demers comun și urgent” în sprijinul introducerii Gorjului în regiunea cu Investiții Teritoriale Integrate (ITI), propusă de către Comisia Europeană.

La propunerea Comisiei Europene, pe cadrul financiar multianual 2021-2027 al Uniunii Europene, în România va exista instrumentul de Investiții Teritoriale Integrate – „ITI Valea Jiului”. Acest mecanism financiar a mai fost utilizat, până în prezent, doar de Delta Dunării, pentru dezvoltarea zonei.
PLUS Gorj consideră că este obligatoriu ca instrumentul „ITI Valea Jiului” să devină „ITI Regiuni miniere ale cărbunelui”, care să includă și Gorjul. Pentru aceasta, partidul solicită tuturor oamenilor politici din județ să treacă peste orgoliile personale „mai mici sau mai mari”, pentru a da o șansă județului.
„Încă mai este timp pentru modificarea și ajustarea viitoarelor programe operaționale și a priorităților de investiții ale României, printr-un demers proactiv către Ministerul Fondurilor Europene. Introducerea Gorjului într-un instrument de dezvoltare teritorială de tip Investiții Teritoriale Integrate ar însemna un uriaș pas înainte pentru județ”, anunță reprezentații PLUS Gorj.
Mai mult, planul strategic pe care o regiune cu Investiții Teritoriale Integrate îl presupune poate deveni foaia de parcurs de care Gorjul are nevoie pentru a se relansa economic și social.
„Desigur că toți ne dorim ca factorii decizionali să identifice o soluție realistă pentru ca principalul angajator din Gorj – CE Oltenia – să poată continua să funcționeze pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp, dar, dincolo de această doleanță, identificarea unor soluții economice și sociale alternative pentru județul Gorj poate fi șansa unui nou început. «ITI Regiuni miniere ale cărbunelui» poate fi șansa atragerii de fonduri europene substanțiale în Gorj și a creării multor locuri de muncă bine plătite în județ. Solicităm reprezentanților locali ai partidelor politice USR, PNL, PSD, Pro România, ADN, dar și altor actori politici locali să ni se alăture”, mai arată cei de la PLUS Gorj.
Reprezentanții formațiunii politice solicită, totodată, implicarea activă în acest demers a administrațiilor publice locale, a societății civile, a cetățenilor și a tuturor celor interesați de viitorul regiunii.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here