CEO vrea azi să evacueze FNME din clădirea situată în Debarcader

281

Cererea de evacuare a Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) din clădirea aparţinând Complexului Energetic Oltenia, din zona Debarcader, adresată instanţei de către conducerea societăţii de stat, este astăzi, din nou, pe masa magistraţilor de la Judecătoria Târgu-Jiu. Procesul deschis de CEO a ajuns deja la al treilea termen iar conducerea societăţii speră acum într-o finalitate la cel de azi, urmare a necesităţii manifestate de şefii Complexului de a utiliza spaţiul în cauză pentru alt scop decât cel în care este folosit acum, de către FNME. Dosarului deschis luna trecută i-a fost anexat şi cel privind ordonanţa preşedinţială la care a apelat, iniţial, CEO, procesul acesta fiind în fază de apel.

Şefii CEO aşteaptă astăzi o sentinţă definitivă şi irevocabilă în ceea ce priveşte spaţiul societăţii ocupat, în prezent, de către FNME-ul lui Marin Condescu. Cum în spaţiul respectiv nu se desfăşoară însă o activitate sindicală, ci funcţionează o televiziune care manifestă păreri contrare cu cele ale şefilor Complexului Oltenia, pe banii unităţii(CEO achitând aici utilităţile şi serviciul de pază) Laurenţiu Ciurel, managerul CEO, a considerat necesar să apeleze la instanţă pentru a-i evacua pe ocupanţii clădirii. A făcut-o chiar de două ori.

Ne pare rău dar vă dăm afară..
Ciurel, care declarase oficial că îi pare rău de ziarişti, a încercat să prezinte presei faptul că nevoia sa urgentă legată de clădirea în cauză ar depăşi aşa-zisele scuze de complezenţă. De fapt, bătălia pentru clădire nu se poartă cu jurnaliştii, ci, direct, cu Marin Condescu şi cu Mădălina Berbecel, ambii implicaţi în proiectul clădirii CEO.
Ciurel a evitat însă să spună asta public, ci a motivat doar că are nevoie de spaţiu pentru a-i muta aici pe handbaliştii de la Energia. Aceleaşi considerente le-a prezentat de altfel CEO şi în instanţă, unitatea declanşând deja pentru acest spaţiu două procese la Judecătoria Târgu-Jiu.
Primul se află în fază de apel, după ce a fost pierdut pe fond de către reclamanţi, procesul finalizându-se şi cu o plângere la CSM pentru judecătorul care s-a arătat prea maleabil, pe gustul lui Ciurel, pentru a da o sentinţă rapidă şi favorabilă CEO-ului.

Ciurel nu se lasă cu una cu două
Astfel, dacă primul proces, deschis în iunie, este în apel, Ciurel s-a gândit că nu ar strica încă unul de evacuare, demarat o lună mai târziu. Instanţa a decis însă la termenul trecut să ceară ataşarea la ultimul dosar şi pe cel privind ordonanţa preşedinţială, pentru ca astăzi, cu o imagine completă, judecătorul să ofere un răspuns pe marginea conflictului dintre CEO şi FNME, pe clădirea din Debarcader.
Dacă răspunsul nu este concludent, se mai speră însă în căi de atac, dar faptul că s-a apelat la o ordonanţă preşedinţială demonstrează graba lui Ciurel, arătată astfel magistraţilor, de a finaliza cât ai bate din palme situaţia stânjenitoare cu clădirea din Debarcader.

On air din incinta Diviziei Miniere
Dacă Ciurel câştigă însă azi, aşa cum se aşteaptă la vârful CEO, există marea posibilitate ca până la finalul lunii, la ultimul etaj al Diviziei Miniere să se instaleze o televiziune. Şi nu oricare, cea a sindicatelor, evacuată din Debarcader dar mutată, legal, în spaţiul de la ultimul etaj al Diviziei Miniere. Lui Ciurel pare că îi convine însă această variantă, din dorinţa de a revedea clădirea din Debarcader în posesia energeticienilor.
Managerul CEO mizează însă şi pe faptul că Marin Condescu are zilele numărate în FNME, el declarând deja ieri că nu va mai candida pentru un nou mandat, lucru care face posibil ca şi organul de presă al Federaţiei să-şi schimbe optica faţă de administraţia CEO, şi să se deschidă spre dialogul despre care comunica luni, în spaţiul public, Colegiul Director al FNME.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here