CEO ține în lesă Minprest, contractele parafate de beneficiar doar pentru trei luni

536

Complexul Energetic Oltenia asigură salariile angajaților Minprest Serv doar pentru primele trei luni ale acestui an, la aceleași tarife de anul trecut. În ciuda nesiguranței pentru luna aprilie, conducerea Minprest a stabilit, ieri, să taie drepturile angajaților deja de la finalul lunii decembrie și mult mai drastic, din ianuarie 2016. Fiind aceleași tarife ca anul trecut nu se justifică tăierea primei de vacanță și a numărului zilelor de concediu de odihnă, cel puțin pentru ianuarie, februarie și martie. Cu toate acestea, folosindu-se de așa-zisele noi condiții impuse de beneficiar, și anunțând că CEO vrea tarife mai mici la lucrările prestate, directorul Minprest, Gabriel Giorgi, a tăiat aproape toate drepturile salariale ale subalternilor săi.
Angajații Minprest au rămas de ieri fără banii pe luna decembrie, pentru zilele nelucrate de sărbători, fără prima de vacanță pe 2016 și cu un concediu de odihnă stopat la 21 de zile, indiferent de vechimea beneficiarilor. Au rămas deocamdată în picioare tichetele de masă, deși administrația a cerut ieri ca și acestea să fie scoase în afara CCM-ului, în vigoare.

Salariații Minprest încep 2016 sub semnul incertitudinii actualelor locuri de muncă, mai ales că CEO a stabilit deja ca personalul societății să fie redus substanțial în anul în curs. De altfel, cu problemele viitoare ale Minprest, datorate CEO, se vor confrunta și salariații direcți ai companiei, deoarece noul buget prezentat, recent, de managerul interimar sindicatelor este mai mic decât anul trecut. Asta impune o reducere de personal peste tot, la toate componentele companiei.

Giorgi se plânge că nu poate face nimic!
Salariații Minprest știu deja la ce să se aștepte, ei luându-și adio de la prima de vacanță și de la un concediu maxim prevăzut de CCM, el fiind plafonat la 21 de zile. Totul la solicitarea directorului Gabriel Giorgi, sindicatele fiind deja de acord, de miercuri, cu o parte dintre tăieri. Rămâne ca astăzi totul să se parafeze într-un adițional la CCM-ul aflat în vigoare.
De altfel, salariații Minprest s-au confruntat deja cu austeritatea, în decembrie avansurile la salarii fiind mai mici cu aproximativ 25%, diferența urmând să se dea la lichidarea din ianuarie.

120 de TESA la Minprest
Deși, austeritatea era previzibilă pentru anul 2016, Minprest a achiziționat două mașini noi, Dacia Duster, la care nu li s-au montat GPS-uri, în timp ce salariile TESA sunt de trei chiar patru ori mai mari decât ale muncitorilor direct productivi. Minprest Rovinari are aproximativ 120 de angajați TESA, direct productivi fiind 1220. În anul 2003, Minprest Rovinari avea 18 angajați TESA, numărul majorându-se la 60 în administrația Vintilescu și dublându-se la 120 în administrația Giorgi.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Sa-si faca o pomana frumoasa din bonurile noastre..sdrente ca giorgi,bibivolaru,tartanase,nicola,tauru,godeanu..luati sotiile si veniti in plantatia de salcimi,sa va dam prima o mecla sbuciumata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here