CEO şi-a luat şi Salvarea de la Berbeşti

501

Salvarea nouă, care deservea până săptămâna trecută minerii de la UMC Berbeşti, a fost luată înapoi de Complexul Energetic Oltenia. Preluarea maşinii s-a făcut prin Medserv Min, care a şi adus-o la Motru pentru a deservi carierele Lupoaia şi Roşiuţa. Ambulanţa dotată în conformitate cu normele medicale era absolut necesară pentru salariaţii acestor unităţi miniere, care se foloseau, la nevoie, de salvările Spitalului Municipal Motru, deşi contractul colectiv de muncă obliga administraţia să le asigure angajaţilor aceste facilităţi, la locul de muncă. În special, UMC Lupoaia era afectată de lipsa acestei maşini, pentru că fosta ambulanţă se stricase şi oricum nu corespundea cerinţelor de urgenţă.

umc-berbestiSalariaţii de la fosta UMC Berbeşti nu mai au ambulanţă, fosta maşină fiindu-le luată în momentul în care angajaţii au trecut de CET Govora. Autospeciala de ultimul tip a fost preluată de cei de la Medserv Min şi adusă la sucursala de la Motru a Diviziei Miniere, chiar luni, pentru ca din acest loc să deaservească ambele cariere, Lupoaia şi Roşiuţa. Acestea nu deţineau ambulanţe, au avut în trecut, dar maşinile nu erau dotate corespunzător, între timp defectându-se.

Solicitări pentru ambulanţă, timp de un an
Problema acută a lipsei acestor maşini a fost pusă de nenumărate ori administraţiei CEO, prin adrese repetate, de către liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, de la UMC Lupoaia, Nicu Bunoaica. Acesta sesizase şi ITM-ul, după ce a avut probleme cu fosta conducere a carierei, pentru că insistase prea mult pentru obţinerea unei ambulanţe corespunzătoare pentru cei peste 2000 de mineri, care aveau nevoie de această autospecială. Problema nu s-a putut rezolva, administraţia motivând că nu sunt bani pentru astfel de investiţii, existând însă fonduri pentru achiziţionarea de bolizi noi pentru TESA, lucru criticat de anumiţi lideri de sindicat.

bunoaicaMinerii, un pic mai siguri la locurile de muncă
La începutul acestei săptămâni, problema ambulanţei s-a rezolvat. “Am fost informat că am câştigat bătălia începută cu administraţia pentru ambulanţă, iar o astfel de maşină dotată cu cele necesare urgenţei se află deja la dispoziţia minerilor din Motru, fiind adusă de la Berbeşti. M-am bucurat foarte mult că s-a rezolvat această doleanţă şi chiar dacă mai am solicitat să se rezolve şi problema transportului pentru mineri de acasă către unităţile de lucru la un program diferit, nu pot să neg că nu am fost fericit, că s-a rezolvat măcar asta. Voi face alte adrese la CEO pentru problema cu transportul, dar până atunci le mulţumesc celor care s-au gândit la minerii din Motru şi le-au rezolvat această necesitate”, a declarat liderul Nicu Bunoaica.
Acesta a insistat pentru ambulanţă pentru că la cele două cariere, în ultimul timp, au avut loc numeroase accidente de muncă, de o mai mare sau mai mică amploare, asta şi din lipsa dotărilor şi a economiilor făcute de CEO chiar şi la echipamentele de protecţie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here