Centrul de permanenţă Samarineşti, încă închis

512

Serviciul de Control în Sănătate Publică, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a suspendat activitatea Centrului de Permanenţă din Samarineşti, începând cu data de 1 iunie, până la remedierea deficienţelor constatate. Totodată, medicul coordonator al centrului a fost sancţionat cu 1.000 de lei. Reprezentanţii DSP Gorj confirmă că activitatea acestui centru este încă suspendată.

Din cele 18 centre de permanenţă existente la nivelul judeţului nostru în localităţile: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Tetila, Bîlteni, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, Câlnic şi Scoarţa, unul are activitatea suspendată. Este vorba despre cel de la Samarineşti, care nu mai funcţionează de la 1 iunie. “Centrul de permanenţă de la Samarineşti are suspendată temporar activitatea, de către Serviciul de Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Gorj, începând cu data de 1 iunie, pentru nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare impuse de legislaţia în vigoare. Centrul respectiv necesită lucrări la infrastructură, igienizare şi reparaţii. Activitatea este suspendată până la remedierea deficienţelor. De asemenea, s-a aplicat şi o sancţiune de 1.000 de lei medicului coordonator. La ora actuală, acest centru de permanenţă continuă să aibă activitatea suspendată, întrucât deficienţele constatate nu au fost remediate”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Solicitare în vederea reluării activităţii
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj susţin că s-a depus o solicitare pentru reluarea activităţii Centrului de Permanenţă Samarineşti, începând cu data de 10 septembrie. Înainte de a fi aprobată punerea în funcţiune a centrului, specialiştii DSP vor verifica dacă au fost remediate deficienţele care au stat la baza suspendării activităţii. Localităţile arondate Centrului de permanenţă Samarineşti sunt: Samarineşti şi Văgiuleşti.
În localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15.00-08.00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08.00-08.00 a doua zi.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here