Centru de Educaţie Incluzivă, gazda manifestărilor eminesciene

371
Eminescu a fost o personalitate copleşitoare, care i-a uimit pe contemporanii săi prin inteligenţă, capacitate de memorare, cultură de nivel european, curiozitate intelectuală, farmec al limbajului, ceea ce l-a determinat pe Maiorescu să spună că avea „semnul celor aleşi”.

Poetul Mihai Eminescu s-a remarcat prin puterea de sinteză a izvoarelor autohtone şi universale, prin imaginaţie bogată şi fantezie creatoare, prin înălţarea filozofică, viziunea cosmică şi mitologică asupra omului, printr-o nebănuită putere de expresie, prin stilul limpede şi armonios care îl fac inteligibil oricărui cititor, fără a-i epuiza însă înţelesurile.
În data de 15 ianuarie 2010, la împlinirea a 160 de ani de la naşterea „poetului neamului nostru”, în cadrul parteneriatului dintre Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, a avut loc o întâlnire între elevii celor două instituţii. Gazda evenimentului a fost Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu.
Cei care au gândit şi au pus în practică acest proiect sunt oameni de valoare din cadrul celor două instituţii de învăţământ din Târgu-Jiu. De la Centrulul Şcolar pentru Educaţie Încluzivă Târgu-Jiu în conceperea acestui proiect s-au implicat: prof. Doina Bărzan, prof. Angela Ghibu, bibliotecar Mihaela Ţacu, prof.Simona Sgondea şi prof. Georgiana Pătraşcoiu – Găman. Acestori oameni minunaţi li s-a alăturat echipa de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu,alcătuită din: prof. Eva Bistreanu, prof. Mariana Ghiţulescu, şi prof. Doina Chesnoiu.
Elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” au prezentat colegilor lor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă un spectacol de poezie şi muzică pe versuri eminesciene pentru a-l comemora împreună pe „cel mai mare poet pe care l-a ivit… pământul românesc”. Atmosfera a fost deosebită şi gazdele i-au primit cu multă căldură pe elevii artişti, care au prezentat o fărâmă din personalitatea marelui poet.
Întâlnirea a fost excepţională şi în sufletele fiecărui participant s-a sădit dorul de Eminescu, ceea ce este normal, întrucât toată literatura noastră stă „sub auspiciile geniului lui”.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here