Cele mai memorabile momente din Istoria Pokerului

1031

Jocul de poker are deja destule secole de când se află pe mesele de joc din cazinouri și locuri unde se practică acest sport.

Jocul s-a transformat într-un fenomen global de-a lungul anilor, iar numărul de oameni care joacă poker (recreativ sau profesional) a depășit numere incredibile.

Au existat numeroase repere importante pentru poker de-a lungul istoriei sale relativ recente, unele dintre ele devenind o influență majoră pozitivă sau negativă asupra jocului.

Este corect să spunem că ultimele decenii au văzut evenimente mai importante pentru poker decât toate acele secole combinate, așa că astăzi, vreau să le menționez pe cele pe care ar trebui să le cunoașteți.

În acest articol, vom face o scurtă călătorie pe linia temporală pentru a aminti unele dintre cele mai mari, cele mai importante evenimente care au marcat istoria pokerului pentru totdeauna – în bine sau în rău.

1 ianuarie 1998 – Primul site de poker online intră live

1998 poate părea un pic mcam devreme pentru poker, deoarece majoritatea evenimentelor majore au avut loc câțiva ani mai târziu.

Cu toate acestea, chiar în prima zi din 1998 a fost lansată prima sală de poker online, sub numele de Planet Poker.

Site-ul a fost fondat de Randy Blumer și Mike Caro, legenda pokerului și autorul celebrei cărți Caro’s Book of Poker Tells.

În acele zile, aproape că nimeni nu știa despre pokerul online, așa că a avut un succes uriaș pentru începere când a ajuns la prima etapă importantă în februarie, păstrând o singură masă de jocuri de numerar care rulează întreaga noapte – ceva greu de imaginat astăzi!

Desigur, site-ul trebuia să facă față unei tone de dificultăți pe măsură ce au început să crească, majoritatea fiind de natură tehnică.

Viteza lentă de internet, deconectările și alte probleme au făcut experiența de poker online cu mult mai diferită în urmă cu douăzeci de ani în comparație cu ceea ce este astăzi.

Cu toate acestea, a fost o etapă uriașă. Eforturile de pionierat ale perechii au început ceea ce va deveni ulterior o industrie de mai multe miliarde de dolari.

Planet Poker a încetat operațiunile cu bani reali în 2007 și a continuat să existe ca un site de jocuri de bani bazat pe abonament până în 2017.

Mai 2003 – Chris Moneymaker câștigă evenimentul principal WSOP

În 2003, un contabil necunoscut din Atlanta, Georgia, și-a câștigat locul în Main Event dintr-un joc online de la PokerStars, dintr-un mic buy-in de 86 de dolari.

În acel an, WSOP Main Event a înregistrat un număr de 839 de participanți la cel mai mare turneu anual și a primit premiul masiv pe primul loc de 2.500.000 USD.

Acesta a fost momentul înaintea tuturor poturilor înalte și a turneelor uriașe cu mii de participanți, așa că cei 2,5 milioane de dolari pentru câștigător au fost visul fiecărui jucător de poker.

Și a fost în special visul pentru numitul Moneymaker potrivit, care în condiții zero ar putea fi considerat un jucător profesionist.

Cu toate acestea, Moneymaker a ajuns până la masa finală și nu numai, urmând să intre în meciul cu capul pentru titlul împotriva legendarului Sammy Farha.

Un profesionist experimentat, Farha a fost numit un favorit uriaș care a intrat în etapa finală a acelui eveniment principal din 2003.

Cu toate acestea, Moneymaker avea planuri diferite.

Cu un ajutor din partea Lady Luck, el a obținut în cele din urmă toate jetoanele la mijloc cu două perechi de jos față de perechea superioară a lui Farha. Mâna i-a rămas câștigătoare și a devenit primul campion principal la evenimentul principal care s-a calificat online.

Aceasta a pornit o reacție în lanț care a fost numită ulterior „efectul Moneymaker”. Milioane de oameni de pe glob au devenit brusc atrași de ideea de a juca poker.

„Dacă Chris o poate face, pot să o fac și eu.”

Toată lumea a crezut că își poate câștiga intrarea online pentru câțiva dolari, în loc să plătească întreaga sumă de 10.000 de dolari.

Visul s-a născut.

Pokerul a evoluat în anii următori, atrăgând un număr tot mai mare de jucători noi care vizitează Seria Mondială a Pokerului în fiecare an.

Ianuarie 2006 – Începutul turneelor High Stakes in Poker

Până în 2006, pokerul era deja un lucru destul de mare pe măsură ce numerele de jucători s-au umflat în anii următori câștigului Moneymaker.

De fapt, se părea că toată lumea voia să vadă mai mult poker, iar oamenii nu au reușit să obțină suficient.

Până la acel moment, aproape toate evenimentele televizate erau doar turnee de streaming, așa că a fost un moment bun pentru a schimba lucrurile.

A fost perioada perfectă pentru spectacolul perfect de poker.

Producătorii de poker High Stakes au decis să ia o direcție diferită și să aducă jocuri de numerar în bani la televizor, cu câteva dintre cele mai mari și mai cunoscute nume de acolo: Doyle Brunson, Sammy Farha, Phil Hellmuth, Eli Elezra, Barry Greenstein, Jennifer Harman și multe alte nume mari.

Jocul a fost, desigur, No-Limit Hold’em, iar miza a fost de 400 $ / 800 $ – de departe cea mai mare pe care telespectatorii o puteau vedea oriunde la vremea respectivă.

2006 – 2008 – Scandalul de înșelăciune a pokerului pe Absolute Poker

Unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria pokerului online s-a întâmplat pe Absolute Poker când s-a descoperit că mai mulți jucători au avut acces la informații despre cărțile de găuri ale altor jucători.

Au folosit aceste informații pentru a lua decizii perfecte în toate punctele, câștigând sume substanțiale de bani de-a lungul timpului.

În septembrie 2007 au fost prezentate prima dată acuzațiile de înșelăciune. A fost pusă în discuție jocul unui cont specific, „Potripper”, în timpul unui anumit turneu.

După o analiză atentă a tuturor mâinilor, a devenit clar că acest jucător avea informații despre cărțile și mâinile ale unui jucător de către un cont de super-utilizator.

Apoi, în 2008, același lucru s-a întâmplat și în Ultimate Bet, camera deținută de aceeași persoană și care utilizează aceeași licență de joc.

În concluzie, jocul de poker a avut un traseu care a conținut tot felul de aspecte importante. Astfel, s-a ajuns în prezent, unde pokerul este unul dintre cele mai mari jocuri de cazino din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here