Cele mai eficiente plante diuretice

590

ceaiuri diureticePentru afecţiunile renale, ceaiurile din plante împreună cu tratamentele obişnuite fac minuni pentru sănătatea ta.

Problemele căilor urinare sunt mai frecvente la femei decât la bărbaţi, deoarece ele au uretra mai scurtă decât a bărbaţilor, iar bacteriile şi virusurile ajung mai uşor la vezica urinară. Mai mult, sarcinile şi naşterile duc la scăderea rezistenţei căilor urinare şi predispun la apariţia litiazei renale sau veziculare, a cistitei.

Dacă te confrunţi cu o infecţie urinară, urmează o cură cu ceai timp de o lună cu pauză de o lună (ceaiurile din amestec de plante au o eficienţă mai mare). Iată care sunt cele mai indicate plante cu efect diuretic!

Cozile de cireşe

Având acţiune diuretică antiinflamatoare, cozile de cireşe sunt considerate cele mai bune remedii contra infecţiilor urinare precum cistita, litiaza renală, uremia. Datorită uleiurilor volatile, sărurilor de potasiu, flavonoide şi tanin sunt excelente pentru ameliorarea acestor afecţiuni şi tratarea lor.

Mătasea de porumb

Se ştie despre efectele ei diuretice şi uşor antiseptice. Mătasea de porumb conţine vitaminele B6, C, E, K, precum şi săruri de calciu şi de potasiu, care o fac cea mai indicată pentru combaterea litiazei renale. Pentru activarea diurezei şi eliminarea pietrelor de la rinichi sunt recomandate două căni de infuzie obţinută dintr-o linguriţă de plantă şi o cană cu apă.

Frunzele de merişor

Arbutina este substanţa cea mai importantă a frunzelor de merişor care datorită acestora sunt considerate antiseptice şi diuretice. Infuzia pregătită din aceste frunze este un leac pentru cistită, iar decoctul este bun pentru eliminarea pietrele la rinichi. Decoctul se obţine dintr-o linguriţă de plante şi o cană cu apă. Se va simţi efectul dacă se va consuma două căni pe zi. Atenţie, nu este permis femeilor însărcinate!

Florile de coada şoricelului

Infecţiile aparatului urinar se pot combate dacă se consumă ceai de coada şoricelului, datorită uleiului volatil şi a azulenelor care se găsesc în această plantă. Aceste substanţe fac din ceaiul de coada şoricelului un bun dezinfectant şi un bun calmant. Pentru a avea cantitatea necesară întregii zile, se va folosi două linguri de plantă la o jumătate de litru de apă. Se va urma o cură timp de trei-cinci luni cu flori de coada şoricelului.

Ghimpele

Nu vă vine să credeţi, dar ghimpele poate vindeca cistita, în special dacă se află în amestec cu alte plante diuretice. Foarte bun este decoctul pentru care foloseşti o linguriţă de plantă la o cană de apă şi îl consumi cu 30 de minute înainte de masă, cât este călduţ. Cura cu decoct de ghimpe se va ţine pe o perioadă de trei şi cinci luni, perioadă în care se bea două căni de decoct zilnic.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here