Cele mai bune ceaiuri laxative

12928
ceai 2Pentru a preveni constipaţia, fisurile anale, hemoroizii sunt recomandate ceaiurile laxative. Ceaiurile fiind o metodă naturală de tratament, pe care organismul o acceptă cu uşurinţă, mai ales pentru că ele nu afectează sănătatea.

Pentru pierderea kilogramelor în exces, ceaiul laxativ este foarte bun el fiind de neînlocuit într-o dietă de slăbit.
Consumul ceaiurilor este recomandat între orele 5:00 şi 7:00, pentru stimularea intestinului gros şi pentru ca efectul să fie mai eficient. De asemenea, pe lângă aceste ceaiuri se recomandă şi consumul de apă şi sucuri naturale.
Dacă eşti o persoană sedentară este recomandat să începi să faci mişcare fizică.
Iată câteva dintre cele mai bune ceaiuri laxative:
Ceai verde
Ceaiul verde este recunoscut pentru puterea sa de a accelera activitatea metabolismului, este un bun detoxifiant, diuretic şi laxativ dar şi în procesul de slăbire.
Cum se prepară: la un litru de apă clocotită se pune o lingură de frunze de ceai verde şi se lasă acoperit 10 minute. După ce s-a răcit puţin îl poţi bea îndulcit cu miere şi poţi adăuga şi o felie de lămâie.
Cruşin
Ceaiul de cruşin este indicat persoanelor care suferă de constipaţie, de aceea ocupă un loc fruntaş printre ceaiurile laxative.
Cum se prepară: Se pune o linguriţă de frunze de cruşin într-o cană cu apă fierbinte şi se lasă acoperit 10 minute. Este indicat a se consuma dimineaţa pe stomacul gol sau seara înainte de culcare. Nu este recomandat să se bea mai mult de o cană de ceai pe zi, iar tratamentul se poate ţine cel mult 7 zile.
Coada-şoricelului
Ceaiul din coada-şoricelului reduce flatulaţia, distruge viermii intestinali şi are efecte laxative. Acesta este de asemenea recomandat şi pentru grăbirea vindecării hemoroizilor.
Cum se prepară: O linguriţă de plantă se adaugă la în 250 ml de apă clocotită, se acoperă 1 minut, după care se strecoară şi se bea.
Susan
Deşi multă lume nu foloseşte acest ceai, infuzia de susan are efecte incredibile împotriva constipaţiei. Pentru ca afectele să se vadă e bine să fie consumat timp de o săptămână.
Cum se prepară: la un litru de apă clocotită se pun 5 linguri de susan şi se acoperă 15 minute.
Se bea dimineaţa pe stomacul gol.
Sfaturi utile
Poţi să combini ceaiurile laxative între ele pentru rezultate optime. Astfel, poţi infuza amestecuri de ceai verde, coada – şoricelului, susan sau soc.
Pentru ca efectul ceaiurilor să fie simţit renunţă la alimentele grele, redu consumul de carne, mezeluri, caşcaval sau telemea. În schimb, consumă multe fructe şi legume proaspete.
Respectă doza corectă. Nu se recomandă folosirea ceaiurilor laxative mai mult de 10 zile, deoarece pot crea dependenţă. Ceaiurile sunt doar o soluţie de moment.
Nu uita: Daca problema de sănătate persistă, este recomandat să consulţi un medic specialist.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here