Cele mai bune ceaiuri care combat colesterolul

1576

ceaiColesterolul este absolut necesar organismului, rezultat aproximativ 75% de ficat. Organismul produce vitamina D, care este benefică deoarece fixează calciul în oase şi asta se datorează existenţei colesterolului.

Dar, atunci când există un surplus în sânge de colesterol, se depune pe pereţii arterelor şi astfel apar afecţiunile cardiovasculare.

Modificarea obiceiurilor alimentare

Îmbunătăţirea obiceiurilor alimentare necorespunzătoare este o metodă de reducere a colesterolului „rău.” Anumiţi medici sunt de părere că o dietă care are la bază alimente precum peştele, legumele, fructele, uleiurile vegetale (exclus carne roşie, lactate grase sau fermentate şi ouă), urmată în acelaşi timp de un tratament cu plante medicinale joacă un rol primordial în lupta cu acest duşman tăcut-colesterolul. Studii recente demonstrează că primele efecte ale acestui regim anticolesterol îşi fac apariţia după circa două luni şi trebuie continuat timp de doi ani. În acest caz, numărul accidentelor cardiovasculare se reduc considerabil, cu 66%.”

Tratamentul cu plante

Anghinarea este o plantă medicinală cu rol detoxifiant. Infuzia are acţiune anticolesterol şi se prepară dintr-o jumătate de apă clocotită care se adaugă peste o lingură de frunze. Se lasă vasul acoperit cinci minute, după care se strecoară. Din această cantitate se bea jumătate dimineaţa, iar restul se consumă înaintea meselor de prânz şi de seară. Cura cu anghinare durează două săptămâni pe lună.

Frunzele de afin scad colesterolul şi zahărul din sânge. Se utilizează sub formă de infuzie, dar şi decoctul de afin. Infuzia se obţine dintr-o linguriţă de frunze mărunţite şi o cană cu apă fiartă. Decoctul se face din două linguriţe de plantă şi o cană de apă, care trebuie să fiarbă câteva minute. Se va consuma câte o cană, după mesele principale, cel puţin 3 săptămâni.

Pătlagina este un bun tratament anticolesterol verificat pe foarte mulţi pacienţi. Tratamentul cu această plantă stopează creşterea la cote îngrijorătoare a nivelului de colesterol „rău” în sânge. Indicată este infuzia preparată dintr-o lingură de plantă şi dintr-o cană de apă clocotită. Se va bea câte o lingură la două ore. Tratamentul trebuie urmat timp de două săptămâni. După o pauză de zece zile se poate repeta.

Mesteacănul utilizat ca infuzie produce eliminarea acidului uric şi a colesterolului rău din sânge. Infuzia se obţine dintr-o linguriţă cu frunze şi dintr-o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat zece minute, după care se bea îndulcită cu miere. Tratamentul se ţine timp de zece zile pe lună sau după recomandarea specialistului. Cei care se confruntă cu boli de inimă sau de rinichi nu trebuie să consume infuzie de mesteacăn.

Ceaiul verde „dizolvă” grăsimile care se depun pe vasele sanguine. Se recomandă două căni de ceai verde pe zi, îndulcit numai cu miere. Tratamentul durează 21 de zile pe lună.

Strugurele scade nivelul mare al colesterolului.

Boabele de struguri au calităţi decongestionante, remineralizante şi anticolesterol. Dar pentru a ne bucura de proprietăţile sale terapeutice, strugurele se va consuma cu coajă. Foarte bun este şi ceaiul din boabele de strugure. Se bea trei căni cu infuzie zilnic.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here