Cel mai tânăr primar din Gorj, ales în comuna naistului Zamfir

882

Robert Păiuși, noul primar de Stejari, comuna de baștină a artistului Gheorghe Zamfir, este, din 5 iunie, cel mai tânăr edil din județul Gorj. În vârstă de doar 29 de ani, Păiuși a reușit să învingă edilul de două mandate al PSD, pe profesorul Ștefan Lupu, acuzat că nu a reușit să realizeze proiecte importante pentru comunitatea de peste 2900 de suflete. Păiuși a obținut, la scrutinul din această lună, 569 de voturi, candidatul reușind să scoată la urne 70% din cetățenii cu drept de vot ai localității.

Comuna Stejari, în primele ore de la deschiderea secțiilor de votare, a fost prima pe județ în privința prezenței la urne. Cetățenii celor cinci sate și cinci cătune au ieșit însă din case pentru a oferi, mai ales, un vot de blam fostei administrații publice locale, conduse de către doi dintre candidații la fotoliul de primar, ex-primarul Ștefan Lupu-candidat PSD și viceprimarul Nicu Cilica-candidat PNL. De altfel, cei doi s-au clasat pe locul trei și doi, câștigătorul fiind candidatul PMP, Robert Păiuși, care a fost, de altfel, cel mai tânăr candidat la fotoliul de primar din județ. Păiuși a fost ales primar la o diferență de 260 de voturi de fostul edil, programul candidatului fiind atractiv pentru cetățenii comunei.

Ce a promis junele primar
“Cetățenii au studiat oferta mea electorală, știind că eu am realizat, în calitate de consultant la o firmă de profil, proiectele pe care le-am enunțat acolo, asta, însă, pentru alți primari din județul Dolj. Au înțeles, astfel, că, localitate Stejari are nevoie de un centru de zi pentru bătrâni, de un dispensar uman în satul Piscoiu, asta deoarece cetățenii din această localitate sunt la 20 de kilometri distanță de punctul sanitar, dar și de reabilitarea sistemului de apă, a stadionului local și a monumentelor istorice. Includerea comunei, cunoscute și pentru domnul Gheorghe Zamfir, în circuitul turistic este un alt obiectiv al meu și al echipei mele, la fel ca și cel privind introducerea apei în toată comuna și a canalizării, aceasta din urmă fiind realizată doar pentru o suprafață de 4,5 km”, a declarat noul primar de Stejari, Robert Păiuși.

Tinerețea nu este un handicap
Tânărul edil, care a reușit să obțină și patru consilieri, având un scor apropiat de 50%, a menționat că tinerețea sa a fost un atuu, nu un handicap în alegerea sa. “Sunt tânăr, dar am reușit să conving electoratul că voi face treabă pentru comună. Ce folos că fostul primar era în pragul pensionării ori că avea o profesie de cadru didactic, pe care o practica în același timp cu mandatul de primar, pentru că nici vârsta acestuia și nici meseria, nu i-au adus voturi. Eu le-am promis, în schimb, localnicilor că voi atrage cât mai multe fonduri europene, atât pentru comună, cât și pentru cetățeni, iar pentru asta nu am avut nevoie să-mi arăt vârsta. De altfel, cetățenii au apreciat că îmi doresc ca, până la finalul mandatului, să creez 200 de noi locuri de muncă în Stejari, prin realizarea a două ateliere protejate de tâmplărie și confecționare ii tradiționale”, a completat Păiuși.

Festivalul tarafurilor “Gheorghe Zamfir”!
Noul primar susține, că anul acesta, va realiza în Stejari un Festival al Tarafurilor care va purta numele naistului Gheorghe Zamfir, dar și că artistul respectiv va fi invitat la deschiderea primei ediții. “Cetățenii comunei îl apreciază pe domnul Zamfir, motiv pentru care m-an gândit că un festival care să poarte numele acestuia ar fi o dovadă a respectului localnicilor pentru maestrul naiului”, a conchis cel mai tânăr primar din Gorj.
Păiuși, unicul primar ales al PMP, la aceste ultime alegeri, va fi instalat în funcție pe 22 iunie, în cadrul Primăriei Stejari. Edilul are aici 4 mandate, 3 PSD și 2 PNL. Acesta nu știe încă cu cine va face majoritate, dar partidul în cauză va primi postul de viceprimar.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here