CEC Bank a redus dobânzile la credite şi depozite

427
CEC Bank a redus începând de ieri dobânda de bază pentru creditele în lei cu 0,25 puncte procentuale, de la 11,5% la 11,25% pe an pentru populaţie şi cu 0,50 puncte procentuale pentru companii, respectiv de la 11,9% la 11,4% pe an, a anunţat banca.

Astfel, clienţii persoane fizice care au luat credite de consum în moneda naţională de la CEC Bank vor beneficia de reducerea dobânzii, dar şi cei cu credite imobiliare de tipul credit punte sau împrumuturi pentru cumpărarea de locuinţe, construirea de locuinţe, modernizare şi reparare, consolidarea locuinţelor sau cumpărarea de terenuri.
Totodată, dobânda de bază pentru creditele în lei destinate refinanţării, precum şi pentru creditul Super consum va fi redusă în mod similar. De asemenea, începând de ieri, CEC Bank a redus şi dobânzile pe care le plăteşte la depozitele noi atrase de bancă.
Soldul creditelor acordate de CEC Bank a ajuns la 9,1 miliarde lei (2,2 miliarde euro) la finalul trimestrului III, în creştere cu 11,2% faţă de finalul lui 2008, în timp ce soldul depozitelor atrase de bancă a sporit cu 16% în primele nouă luni, până la 13,1 miliarde lei, a anunţat banca. Faţă de nivelul înregistrat la jumătatea acestui an, de 8,87 miliarde lei, soldul creditelor CEC Bank a crescut cu circa 2,6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here