Ceapa verde o alternativă sănătoasă de primăvară

474

ceapa verde 2O cură cu ceapă verde primăvara este binevenită. Ceapa verde este ca un medicament pentru organismele epuizate după iarnă. Aroma ei dă savoare mâncărurilor, iar conţinutul aduce tonus şi sănătate.

Ceapa verde are foarte multă vitamina C, potasiu, calciu, sulf, fibre alimentare. Ceapa verde este ideală în salate, în mâncăruri şi ciorbe, mineralele ei rezistând chiar şi în condiţii de fierbere. Cura cu ceapă trebuie ţinută în special de persoanele care se confruntă cu probleme dermatologice, fiind un detoxifiant puternic datorită conţinutului de sulf din ceapă. Ceapa verde şi cea uscată au calităţi purificatoare, având capacitatea de a stimula procedeele de regenerare ale organismului. Ceapa verde în comparaţie cu cea uscată are proprietăţi mult mai evidenţiate. O cură de ceapă verde pe perioade mai mari de timp, chiar de câteva luni, are acţiune diuretică, depurativă, antialergică, susţine activitatea endocrină a organismului.

Ceapa verde este indicată şi persoanelor care se confruntă cu acneea, iar în această situaţie se va ţine o cură de ceapă verde, timp de două săptămâni. Ceapa verde are proprietăţi diuretice şi depurative, curăţind tenul din interior.

Persoanele care suferă de diabet pot urma o cură cu ceapă verde, deoarece aceasta are rolul de a regla glicemia şi este indicată chiar pe o perioadă mai lungă. De asemenea reglează eficient activitatea renală în special dacă este asociată cu un consum mare de lichide.

Şi încă nu am terminat de enumerat calităţile deosebite pe care le deţine ceapa verde. Este considerată antibacteriană, detoxifică, are rol expectorant, şi vindecă bolile respiratorii. De asemenea are şi proprietăţi anticoagulante stopând formarea trombozelor şi reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, împiedicând apariţia bolilor cardiovasculare. Să nu uităm un aspect foarte important, are proprietăţi anticancerigene foarte puternice, şi asta se datorează produşilor sulfuraţi din compoziţie. Dacă se consumă frecvent ceapă este redus cu mult riscul apariţiei cancerului de prostată la bărbaţi.

Una peste alta începeţi chiar de azi cura de ceapă verde pentru a vă acomoda mai repede dar şi sănătos la primăvară.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here