Ceaiurile, benefice în tratarea anumitor afecţiuni

456
ceaiConsumul de ceai negru şi verde previne cancerul ovarian
Consumul de ceai negru şi verde te protejează împotriva cancerului de ovar. Aceasta este concluzia unui studiu suedez de mare amploare, desfăşurat pe aproximativ 60 000 de femei între anii 1987 şi 2004.

Potrivit acestui studiu, consumul de ceai are un efect protector care depinde de doza băută:
Cel puţin 2 ceşti pe zi: – 46% risc de cancer al ovarelor.
O ceaşcă pe zi: riscul scade cu 24%.
Mai puţin de o ceaşcă pe zi: – 18% risc.
Ce alegem: ceai sau cafea
Acest studiu vine ca răspuns şi în cazul alegerii: ceai sau cafea. Se pare că efectul cafelei nu este nici unul protector, nici unul negativ asupra acestei boli.
El confirmă beneficiile polifenolilor conţinuţi în ceai asupra organismului, prin puterea lor antioxidantă. Datorită lor, ceaiul contribuie la lupta contra îmbătrânirii şi inflamaţiilor care, pe timp îndelungat, conduc la cancer.
Polifenolii ne protejează şi împotriva altor tipuri de cancer? Răspunsul este da, chiar dacă nu se ştie exact care sunt acestea. Tot ce s-a demonstrat este că polifenolii inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.
Băutorii de ceai au de ce să se bucure. În ceea ce-i priveşte pe băutorii de cafea la micul dejun, aceştia pot să-şi schimbe obiceiurile: merită efortul! Pentru a reuşi, înlocuieşte cafeaua cu ceaiul negru şi adaugă un pic de lapte. Va fi delicios!
În general, un ceai de dimineaţă şi un fruct (sau un suc de fructe proaspăt) reprezintă garanţia unui bun început de zi, în care vei stoca polifenoli şi vitamina C pentru întreaga zi.
Adaugă apoi pâine integrală pentru vitaminele B (sau cereale integrale) şi un pic de unt pentru vitamina E şi vei pleca la muncă în forma perfectă!
Tratamentul bronşitei cronice
Foarte multe persoane şi în special copiii suferă de această boală, care lăsată netratată poate duce în timp la complicaţii severe.
Bronşita cronică este caracterizată prin tuse şi expectoraţie cel puţin 3 luni pe an, timp de 2 ani consecutiv fără să aibă alte cauze (ex. tuberculoza).
Iată câteva plante care se pot folosi pentru tratarea bronşitei recomandate de specialişti:
Iarba mare – se foloseşte ca infuzie. Din 30 de grame de rădăcină se prepară un litru de ceai, care trebuie consumat pe parcursul unei zile. Aceasta este recomandată în mod special pentru bronşita postgripală cu tuse spastică.
Lumânărica – se prepara un ceai din 30 de grame de flori la un litru de apă. Acest ceai este eficient şi în cazul bronşitei acute.
Flori de tei – ceaiul de tei are o puternică acţiune sedativă şi în acelaşi timp fluidifică secreţiile bronşice. Este recomandat consumul a 2-3 căni de ceai pe zi.
Ceapa – se administrează ca infuzie obţinută dintr-o ceapă zdrobită în 250ml de apă. Se beau 2 căni pe zi îndulcite cu miere. Ceapa ajută la creşterea rezistenţei locale la infecţii şi uşurează expectoraţia.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here