Ceaiuri despre care se spune că sunt cele mai bune

430

ceaiuriDacă eşti obosită sau te confrunţi cu diverse probleme de sănătate, apelează şi la alte remedii pe lângă medicamente! Anumite plante sunt binefăcătoare.

1. Coada şoricelului

Este bună în afecţiuni ale stomacului şi intestinelor, cum ar fi enterocolitele şi gastritele. Reduce colicile stomacale, elimină gazele şi instalează pofta de mâncare. Este indicată femeilor cu menstruaţie neregulată, deoarece reglează hemoragiile abundente şi înlătură durerile.

2. Stejarul

De la stejar se foloseşte coaja sub formă de fiertură contra diareei. Extern, se fac băi pentru vindecarea hemoroizilor, acţionează bine şi în bolile de piele şi în cazul degerăturilor.

3. Ienupărul

De la ienupăr se folosesc fructele, din care se prepară un ceai care are acţiune diuretică şi antiseptică, cu rezultate bune în bolile de rinichi. Ceaiul din fructe de ienupăr, datorită acţiunii diuretice ameliorează reumatismul. Gravidele şi bolnavii care au anumite inflamaţii ce au ca rezultata urinarea cu sânge nu vor consuma acest ceai.

4.Obligeana

Pentru prepararea ceaiurilor şi tincturilor se folosesc de la această plantă tulpinile subterane. Acestea au în compoziţie un ulei volatil ceea ce face ca obligeana să aibă proprietăţi tonic – aperitive, sedative, analgezice şi se foloseşte ca stimulent gastric.

5. Păpădia

Păpădia e indicată în bolile unde apare un dezechilibru glandular. Astfel, ceaiul de păpădie e bun pentru obezitate, în boli de ficat, mărind secreţia biliară, normalizează circulaţia sângelui, creşte pofta de mâncare la convalescenţi, este diuretică. Datorită diurezei pe care o produce, se elimină toxinele din organism şi ajută în eczeme şi diferite boli de piele, în gută, reumatism şi ateroscleroză.

6. Trandafirul

De la trandafir se utilizează petalele. Din petalele uscate se face o infuzie şi se folosesc sub formă de comprese pentru ochii obosiţi, pentru gargare. Petalele macerate în miere de albine se folosesc pentru vindecarea anumitor afecţiuni bucale la sugari. Se prepară şi ceai din petale de trandafir din 1 – 2 linguriţe de petale la o cană de apă şi e bun în diaree cronică.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here