Ceaiuri care combat durerile de stomac

1793

ceaiuri pt stomacCeaiul de coriandru combate balonarea

Abdomenul umflat sau balonarea este acea senzaţie neplăcută de mărire a abdomenului prin acumularea de gaze în intestine. De cele mai multe ori, mâncărurile de post produc balonări.

Pentru aceasta un remediu destul de simplu reprezintă infuzia din coriandru care se prepară dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la o cană de apă clocotită, se lasă un sfert de oră, iar apoi se bea fracţionat, pe parcursul unei zile, între mese.

Infuzia de ţintaură contra arsurilor

Arsura la stomac este o durere resimţită în capul pieptului şi care poate apărea şi în spatele stern. Este consecinţa refluxului gastro-esofagian şi accentuată de o alimentaţie haotică. Pentru aceasta se face o infuzie dintr-o linguriţă de ţintaură uscată la o cană de apă clocotită, se lasă vasul acoperit 5 minute, se consumă 3 căni pe zi.

Cimbrul înlătură crampele

Când vă confruntaţi cu crampe la stomac, puneţi la macerat o linguriţă de cimbru, într-o lingură de apă rece, timp de 5 minute. Acest macerat se adaugă la o cană de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se filtrează şi se consumă 2 căni pe zi.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here