Ce trebuie să ştim despre produsele cosmetice

990

produsele cosmeticeÎngrijirea tenului este cu atât mai necesară cu cât utilizaţi anumite produse cu efecte negative, precum creionul dermatograf, săpunul sau fondul de ten.

Efectele lor se văd mai târziu prin pronunţarea ridurilor, prin uscarea tenului şi lipsei de prospeţime. Dacă aţi observat anumite probleme de acest fel, este bine să vă informaţi despre calitatea produselor pe care le utilizaţi.

În acest sens puteţi să apelaţi la tratamentele naturiste care nu pot decât să vă redea luminozitate şi strălucire tenului.

Creionul dermatograf, săpunul, fondul de ten: toate au efecte nocive asupra luminozităţii tenului.

Toate femeile au modalităţi proprii de înfrumuseţare în funcţie de modul de viaţă al fiecăreia. Dar, de foarte multe ori, produsele utilizate fac mai mult rău decât bine. Pentru aceasta va trebui să alegem produsele în funcţie de tipul de ten şi de indicaţiile unui specialist.

Creionul dermatograf este preferat de cele mai multe femei care au constatat că machiajul cu ajutorul dermatografului aduce privirii o tentă exotică şi atrăgătoare. Dar, dacă este utilizat într-un mod necorespunzător (neascuţit cum trebuie), acesta poate avea efecte negative asupra corneei.

Ceea ce mai putem spune despre creionul dermatograf este faptul că se îndepărtează mai greu iar acest lucru nu face altceva decât să irite tenul printr-o metodă abuzivă de demachiere.

Aplicarea creionului dermatograf este chiar o problemă, deoarece pielea din jurul ochilor este mai sensibilă faţă de restul pielii de pe faţă.

Pentru a preveni apariţia ridurilor din jurul ochilor, nu folosiţi frecvent creionul dermatograf.

Săpunul destinat curăţării tenului nu este recomandat indiferent de marca acestuia. Folosirea săpunului pentru a înlătura impurităţile nu este soluţia cea mai bună pentru curăţare, ci o soluţie care nu va avea niciodată rezultate bune. Şi asta se datorează faptului că săpunul are un ph diferit de cel al pielii şi deshidratează tenul şi inflamează porii.

Fondul de ten reprezintă un produs despre care s-au făcut diverse remarci. Este bine să alegem un produs de calitate superioară pentru a preîntâmpina efectele negative ale acestuia: îmbătrânirea prea devreme a tenului, adâncirea ridurilor după o anumită vârstă, etc. Dacă sunteţi indispensabilă de acest produs, alegeţi fondurile de ten translucide care au rol de protecţie de durată şi conferă şi strălucire tenului.

Tratamentele naturiste: soluţii eficiente pentru îngrijirea tenului

Indiferent de tipul de piele pe care îl aveţi, apelaţi la tratamentele naturiste de altfel cele mai bune pentru îngrijirea tenului cu probleme. Produsele cosmetice, uneori şi cele care sunt de calitate au influenţe negative asupra tenului. Părerea specialistului în cosmetică este de luat în seamă, deoarece nu tot timpul produsele care sunt considerate bune, se potrivesc tuturor tipurilor de ten.

Îngrijirea naturală a tenului

Pentru toate tenurile, masca de alge va face minuni, iar pielea va avea o strălucire aparte.

Crema de faţă cu camfor, măştile cu fructe, caimac, gălbenuş sau smântână sunt tratamente naturiste pe care le recomandă toţi specialiştii pentru îngrijirea tenului.

Dar pentru ca aceste tratamente să dea rezultatul scontat va trebui să se consume în fiecare zi legume şi fructe cu conţinut de vitamina A şi C, soia, peşte, gălbenuş de ou, nuci, cereale integrale sau alte alimente care conţin albumină şi biotină.

Sfaturi

Nu utilizaţi orice produs cosmetic la întâmplare! Folosiţi produse cosmetice potrivite fiecărui tip de ten, iar îngrijirea tenului merită atenţie deosebită.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here