Ce trebuie să ştim despre fardul de pleoape

1352

fard de pleoapeFardurile de pleoape fac parte din trusa noastră de machiaj de zi cu zi. Este plăcut să încerci tot felul de farduri de pleoape, creioane contur, vopsele şi pudre, dat multe femei preferă să cunoască ceea ce se potriveşte pentru ele.

Optează pentru o culoare neutră pentru machiajul pleoapelor pentru a intensifica aspectul tău, sau experimentează mai multe nuanţe diferite pentru a contrasta şi dramatiza colorarea. Pentru cele care vor ca ochii lor să fie punctul principal de atracţie, fardurile de pleoape, gelurile de pleoape, creioanele contur sunt acele instrumente care trebuie să se regăsească în trusa ta atunci când doreşti să-ţi realizezi machiajul. Câteva sugestii te vor ajuta să aplici fardul. Dacă ai ochii căprui urmăreşte selecţia fardurilor pentru acest tip de ochi.

Cum să aplici fardul

fardPrimul pas în aplicarea fardului de pleoape este amestecarea lui. Aşează nuanţa cea deschisă pe zona dintre sprâncene spre cuta pleoapei.

Pune nuanţa medie pe zona pleoapei superioare. Nuanţa deschisă sub osul sprâncenei pentru a evidenţia ochii.

Cea mai închisă nuanţă pe cuta pleoapei, deasupra genelor şi sub sprânceană. Amestecă bine culorile. Cu ajutorul unei pensule fine, pune puţin fard sub ochi, pe toată linia genelor. Şterge puţin pentru un aspect strălucitor al ochilor.

Fardurile mov arată foarte bine pe ochii căprui dar se potriveşte şi ochilor verzi, la fel ca şi cele aurii sau maro. Pentru ochii albaştrii se foloseşte fard albastru într-o tentă mai deschisă decât culoarea ochilor.

Nuanţele deschise de roz pal, galben, crem sau bej se potrivesc foarte bine ochilor mici; şi care se întind pe întreaga pleoapă cu puţin fard închis la culoare pe margini, acestea accentuând ochii.

Pe lângă culoare, există o alegere în ceea ce priveşte gama de prezentare a fardurilor de pleoape. Variantele sunt diverse: pudre presate, creioane, batoane, geluri sau creme. Pudrele presate sunt cele mai practice, deoarece se aplică foarte uşor. Se găsesc în nuanţe perlate şi mate. Efectul e de scurtă durată, dar dacă se foloseşte o pensulă udă, se poate obţine un efect mai intens şi se poate mări perioada de menţinere a culorii.

Fardurile cremă au în compoziţie ulei şi se găsesc în diferite recipiente. Se aplică cu ajutorul unei pensule ori cu vârful degetelor. Sunt indicate pentru tenul uscat căruia îi trebuie un surplus de hidratare.

Sfaturi pentru machiajul ochilor

Aplică fardul care se potriveşte cu nuanţa tenului tău. Aplică fardul pe pleoapă până la nivelul sprâncenei. După care foloseşte un creion contur de culoarea alunei deasupra pleoapei, şi amestecă. Foloseşte un rimel de culoare maro închis. Vei arăta complicat într-un mod natural.

Nu folosi niciodată fard de pleoape roşu dacă ai ochii albaştri sau păr blond.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here