Ce trebuie să ştim despre cremele de plajă

561

Expunerea prelungită la soare îmbătrâneşte prematur pielea şi cauzează riduri adânci. În plus, riscul de cancer va fi unul mai ridicat. Ar fi bine să nu exageraţi, să folosiţi cremă cu factor de protecţie şi să evitaţi intervalul orar 11-17 când Soarele este foarte periculos. De asemenea, crema de plajă trebuie aplicată de fiecare dată după ce am făcut o baie în mare sau la piscină.

Prezentăm mai jos lucruri pe care trebuie să le cunoaşteţi despre cremele de plajă:
Nu folosiţi crema de plajă de anul trecut;
– Eficienţa se va deteriora considerabil după această perioadă, iar ingredientele active îşi vor pierde puterea şi riscaţi să rămâneţi cu foarte puţină sau zero protecţie împotriva razelor ultraviolete dăunătoare.
Folosiţi creme cu factor de protecţie cât mai ridicat;
Oxidul de zinc este primul ingredient pe care trebuie să-l conţină crema de plajă;
– Primul şi cel mai bun ingredient dintr-o cremă de plajă este oxidul de zinc, urmat de dioxidul de titan. Aceste două ingrediente blochează acţiunea nocivă a radiaţiilor solare asupra pielii.
Verificaţi întotdeauna termenul de valabilitate al cremei;
– Odată ce ai început crema de plajă, nu o folosi mai mult de 12 luni. De asemenea, înainte de a o folosi sau de a o cumpăra verifică termenul de valabilitate inscripţionat pe produs.
Folosiţi crema de plajă chiar dacă este înnorat;
– Fie că eşti pe plajă sau ai mult de umblat prin oraş este recomandat să aplici un strat generos de cremă cu factor de protecţie chiar dacă afară este înnorat.
Evitaţi pe cât posibil cremele care au vitamina A
-Este mai mult decât benefic să consumăm alimente bogate în vitamina A, însă se pare că ne face extrem de rău dacă o aplicăm pe suprafaţa pielii. Vitamina A aplicată pe piele şi în prezenţa soarelui creşte riscul de dezvoltare a tumorilor canceroase la nivelul pielii. Acest lucru este îngrijorător dacă ne gândim că 41% din cremele fotoprotectoare de pe piaţă conţin acest ingredient.
Selecţia realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here